Octovan günübirlik nakliye işleri için güvenilir, sigortalı, mobil platform

Octovan günübirlik nakliye işleri için güvenilir, sigortalı, mobil platform

Çeşitli nedenlerle nakliyeci aramak zorunda kaldıysanız büyük ihtimalle ücret ve hizmet açısından standartları olmayan bir pazarla karşılaşmışsınızdır. Octovan işte bu sorunları çözmek ve özellikle günübirlik eşya/yük taşıma pazarına kaliteli bir standart getirmek istiyor.

Nakliyecileri yük taşıma hizmeti arayanlarla buluşturan Octovan (Android, iOS), Haziran ayında hizmet vermeye başlayan bir mobil pazar yeri. Eşyalarınızı taşıtmak için tek yapmanız gereken Octovan mobil uygulasını indirmek ve nakliye aracını çağırmak. Sabit fiyat avantajı sunan Octovan, araç seçimi yapabilmenin yanında taşınacak ürünlerinizi sigortalamanızı ve ödemeyi kredi kartı ile mobil uygulama üzerinden yapmanızı da sağlıyor. İşin diğer tarafında yer alan nakliyeciler de gelen talepleri değerlendiriyor ve boş zamanlarını işle doldurarak gelirlerini artırabiliyor.

Sadıkcan Kâmiloğlu, Erhan Güneş, Kutay Demireren, Mert Kıray ortaklığında kurulan Octovan, Kâmiloğlu’nun ABD’de yaşadığı dönemde gözüne kestirdiği bir iş modeli. ABD’de uygun fiyatlı ve kolay nakliyeci bulma pazarı olduğunu gören Kâmiloğlu, Türkiye’ye döndüğünde bu fikri uygulamaya geçirme kararı verdiğini söylüyor. Octovan toplam 10 aylık bir süreç sonunda vücut bulan pazar yeri modeliyle Haziran ayında hizmet vermeye başladı.

50'den fazla nakliyeci dahil oldu

Octovan Kurucu Ekibi

Aldığım bilgilere göre Octovan, geride bıraktığımız süre içerisinde 150’den fazla kullanıcı ve 50’den fazla nakliye aracını sisteme kabul etti. Küçük ve orta ölçekli eşya taşımacılığında B2C ve B2B mobil çözüm noktası olmak istediklerini söyleyen Sadıkcan Kâmiloğlu, nakliyecileri yavaş yavaş, taşıma talepleri arttıkça sisteme dahil ettiklerini söylüyor ve bu pazarın belirli standartlara kavuşması hakkında şu yorumu yapıyor;

Eşya taşımacılığında en önemli nokta aslında fiyat ve biz bu noktada sabit fiyat politikası ve eşya sigortası gibi ek fonksiyonlar ile en hızlı ve en ekonomik çözüm noktası olmayı planlıyoruz. Bu şekilde pazarın önemli bir kısmına standart getirebileceğimizi görebiliyoruz. Özellikle kullanıcıların mobil uygulamalar üzerinden bir çok ihtiyacını kredi kartı ile sağlayabiliyor olması, bu sektörde de kayıt altına alınabilir bir standart pazar yaratabileceğimizi gösteriyor.

Pazar hacmi ne kadar?

Kâmiloğlu TÜİK ve nakliyat firmalarından alınan rakamlar ve yaptıkları hesaplamalarla yıllık 20 Milyar TL'yi geçen bir pazarın kendilerini beklediğini de paylaşıyor. Pazarın hesaplanamayan, kayıt dışı kısmı ise tahmin edebileceğiniz gibi bu dikeyin potansiyelini daha da yükseltiyor.

Kutu satışından da kazanıyor

Bildiğiniz gibi yük taşımacılığı bir üst segmentte Uber’in bile el attığıwebnak gibi sınırlı sayıda yerel girişim tarafından denenen büyük potansiyele sahip dikey. Octovan ise daha küçük ve günübirlik yük taşımalarına talip olarak pazardaki boşluğu doldurmak istiyor. Bunu yaparken de taşıma komisyon almanın yanında taşınmalarda kullanılan özel tasarımda koli / kutu satışı (yeni) üzerinden de gelir elde ediyor.

İş Bankası Workup ve iyziStart desteklerinden faydalanan Octovan’ın fikrin icrası anlamında güzel bir adım attığını söyleyebilirim. Sektör hacmi açısından da karşımızda dikkat çeken ve bir o kadar boş bir pazar var. Benim için tek düşündürücü nokta bu dikeydeki hizmet verenlerin uygulamaya katılma motivasyonu fakat bu ciddi bir endişe değil. Zira hem paylaşılan rakamlar hem de hizmet veren odaklı pazar yerlerinin yükselişi oldukça net. Bu değişime Octovan ile eşlik etmek isterseniz Octovan.com’u ziyaret edebilir veya direkt Android, iOS uygulamalarını indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.