Apple'ın iPhone'dan sonra en büyük gelir kaynağı: Servisler

Apple'ın iPhone'dan sonra en büyük gelir kaynağı: Servisler

Apple'ın "Servisler" adı altında andığı tüm servislerinden elde ettiği gelir çok ciddi boyutlara ulaştı. Özellikle iPhone sayesinde devasa bir ekosistem oluşturan Apple, geliştiricilere ve oyun yapımcılarına ciddi gelirler sağlıyor.

Apple'ın son çeyrekte açıkladığı mali sonuçlarda da Apple servisleri üzerinden elde ettiği gelirlerin artması dikkat çekmişti. Apple içerisinde AppStore, Apple Music, AppleCare ve Apple Pay gibi alt markaları bulunan servisleri üzerinden çok iyi gelirler elde ediyor. Öyle ki son çeyrek raporunda Apple bu alanda 7 milyar doların üzerinde bir gelir yazdı.

Apple yöneticileri çok memnun

Apple'ın CFO koltuğunda oturan Luca Maestri, Apple'ın "Servisler" gelirlerinin geçtiğimiz yıl aynı çeyreğe göre yüzde 22 büyüme elde ettiğini açıklıyor. Apple'ın "Services" gelirlerinin iPhone'dan ardından ikinci sırada geliyor. Apple için bunun ne kadar önem arz ettiğini söylememize gerek bile yok çünkü Apple, bu servisler üzerinden iPad ya da Mac'lerden kazandığının daha fazlasını kazanıyor.

Apple, Servisler konusunda özellikle iddialı ve her geçen gün geliştirmeye de devam ediyor. Apple CEO'su Tim Cook, sadece Apple servislerinin Fortune 500 listesine girebilecek büyüklükte bir iş olduğunun da altını çiziyor son 12 ayda elde ettiği gelire göre. Apple'ın Servisler üzerinden elde ettiği gelirin sürekli olması da Apple'da yüzleri güldüren bir diğer detay. Çünkü Apple kullanıcıları genelde bu ekosistem ayrılmıyor, sürekli ya da farklı uygulamalar için para ödemeyi sürdürüyor.

Uygulama analiz platformu App Annie'ye göre, Apple'ın AppStore üzerinden elde ettiği gelirin, Google Play'den elde edilen gelirin iki katı olması da yine Apple'ın en yakın rakibine göre ezici bir üstünlükte olduğunu ortaya koyuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.