Drone pazarına girmeye hazırlanan Snap, Zero Zero Robotics'i satın alıyor

Drone pazarına girmeye hazırlanan Snap, Zero Zero Robotics'i satın alıyor

Spectacles gözlüğü ile donanım üretmeye başlayan Snapchat'in çatı şirketi Snap'in drone pazarına girmeyi hedeflediğini geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıkan Snap, Çin merkezli selfie drone üreticisi Zero Zero Robotics’i satın almak için görüşmelere başladı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında bir başka drone üreticisi olan Ctrl Me Robotics’i 1 milyon doların altında bir rakama satın alan Snap, Zero Zero Robotics için kesenin ağzını açıyor. The Information'ın haberine göre satın alma için henüz net bir rakam açıklanmasa da bu bedelin 150 ila 200 milyon dolar arasında olması bekleniyor.

Hover'ın üreticisi

Son zamanlarda yaptığı satın almalar ile dikkatleri üzerine çeken Snap, Haziran ayında sosyal harita hizmeti sunan Zenly için de 250 milyon doları gözden çıkarmıştı. Drone pazarının tanınan üreticilerinden biri olan Zero Zero Robotics, katlanabilir yapısı sayesinde beğeni toplayan Hover modeli ile adını duyurmuştu.

Bu satın alma girişimini mantıklı kılan ise Hover modelinin sunduğu özellikler. Havadan selfie çekmek için tasarlanan Hover, Snapchat kullanımı için oldukça ideal. Snap veya Zero Zero Robotics'in konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadığını ve şirkete yakın kaynaklara göre görüşmelerin hala devam ettiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.