Rocket Internet'in ev hizmetleri şirketi, Unilever Ventures'tan yatırım aldı

Rocket Internet'in ev hizmetleri şirketi, Unilever Ventures'tan yatırım aldı

Rocket Internet tarafından kurulan ve internetten çeşitli ev hizmetleri için rezervasyon yapmanıza imkan sağlayan Helpling, Unilever'in girişim kolu olan Unilever Ventures'den yatırım aldı. Techcrunch'ın haberine göre "birkaç milyon Euro" değerinde olan bu yatırım Unilever için stratejik bir yatırım olarak tanımlanabilir.

Helpling kurucu ortağı Benedikt Franke, Unilever'den mali destek almanın bir dizi farklı ortaklığı da beraberinde getirebileceğini belirtiyor. Bir süredir iş birliği içerisinde olan iki şirket, ortak kampanyalar, içerik üretimi ve mağaza içi yerleştirmeler gibi konularda birlikte çalışıyordu.

Helpling kurucu ortağı ayrıca "Helpling kullanan temizlikçiler, müşterilerin ne gibi ürünleri kullandığını, hangilerini ne gibi amaçlarla tercih ettiğini zaten çok iyi biliyor. Bu veriyi Unilever için daha kullanışlı hale nasıl getirecekleri üzerine fikirleri olduğunu belirtiyor."

Amazon gibi büyük rakiplerin Avrupa pazarına girmesinden çok kendi çalışmalarına odaklandıklarını belirten Franke, Mart ayında aldıkları 10 milyon Euro'luk yatırımda da belirttiği gibi 12 ay boyunca "karlılık yolunda" ilerleyeceklerini ve uluslararası arenaya açılacaklarını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.