Üçüncü çeyrekte 45.4 milyar dolar gelir açıklayan Apple'ın öne çıkan satış adetleri

Üçüncü çeyrekte 45.4 milyar dolar gelir açıklayan Apple'ın öne çıkan satış adetleri

Apple, 2017 yılının üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Üçüncü çeyrekte tam 45.4 milyar dolar gelir elde eden şirketin karı ise 8.72 milyar dolar oldu. Şirket 2017'nin üçüncü çeyreğinde 41 milyon adet iPhone11.4 milyon adet iPad ve 4.29 milyon adet Mac satmayı başardı.

Kaynak: Macstories

Ancak Apple'ın bir önceki çeyreğe göre gelir ve karı da düştü. Geçtiğimiz çeyrekte 52.9 milyar dolar gelir elde eden şirket, 11.03 milyar dolarlık kar açıklamış, 50.7 milyon iPhone satan Apple, 8.92 milyon iPad ve 4.19 milyon adet Mac satışı gerçekleştirmişti. Apple'ın bir önceki yılın aynı çeyreğine göre bir karşılaştırma yaptığımızda ise daha iyimser bir tablo ile karşılaşıyoruz.

Servis gelirleri rekor kırdı

Çünkü geçtiğimiz yılın aynı döneminde Apple 42.4 milyar dolar gelir ve 7.8 milyar dolar kar açıklamıştı. 2016'nın üçüncü çeyreğindeki satış adetleri ise 40.4 milyon iPhone, 9.9 milyon iPad ve 4.2 milyon adet Mac olarak şekillenmişti.

Kaynak: Macstories

Konuyla ilgili açıklama yapan Tim Cook, geçtiğimiz yıla göre yüzde 7'lik bir gelir artışı yaşadıklarını açıkladı. Tim Cook özellikle Apple'ın verdiği servisler üzerinden tüm zamanların çeyrek geliri rekorlarını kırdıklarını da açıkladı. Kısacası Apple, donanım satışları kadar, AppStore ve Apple Music vb. servisleriyle de gelirlerini artırmayı başarıyor.

Kaynak: Macstories
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.