Wyndham Hotel Group, Londra merkezli Love Home Swap'i satın aldı

Wyndham Hotel Group, Londra merkezli Love Home Swap'i satın aldı

Uluslarası otel zincirleri artık halka arz yoluna giren Airbnb'nin karşı konulmaz bir güç olduğunun farkında. Wyndham Hotel Group da bu popüler otel zincirlerinden biri ve yaptığı yeni satın almayla bu farkındalığı eyleme dönüştürenlerden.

Türkiye'de de faaliyetlerini sürdüren Wyndham Hotel Group, yapılan resmi açıklamaya göre ev paylaşımı modeliyle çalışan Londra merkezli Love Home Swap'i satın aldı. Ev sahiplerinin kendi evlerini başkalarına açtığı ve başkalarının evlerini kiralayabildiği (takas usulü) Love Home Swap, artık Wyndham Hotel Group çatısı altında çalışmalarını sürdürecek ve girişimin kuruları olan iki kardeşten CEO Debbie Wosskow, Wyndham'a 6 ay boyunca danışmak olarak yardımcı olacak. Ben Wosskow ise yeni CEO olarak Love Home Swap'in başındaki isim olacak.

Taraflar satın alma rakamını paylaşmıyor ancak TechCrunch 40 milyon sterlin (186 milyon TL) nakit karşılığında tamamlanan bir anlaşma olduğunu paylaşıyor. Love Home Swap'in bugüne kadar aldığı yatırım tutarı ise 12 milyon sterlini buluyor. Londra merkezli girişimin kiralamaya sunduğu evler ise Avustralya'dan ABD'ye kadar uzanıyor.

Wyndham Hotel Group'ın bu satın almayı RCI adlı iştiraki için yaptığını da belirtmeden geçmeyelim. RCI, devre mülk kiralama modelini uygulayan ve Airbnb modeline daha yakın bir operasyon yürütüyor ve RCI Başkanı Gordon Gurnik, 40 yıl önceye uzanan tatil dönüşüm konseptinin yeni şekillerini devam ettiklerini ve edeceklerini paylaşıyor.

Bu alandaki pazarın artık tartışmaya açık olmayacak şekilde önem kazandığını söyleyebiliriz. 31 milyar dolar değerlemeye ulaşan Airbnb'ye karşı durmak isteyen köklü otelcilik zincirleri satın alma yaparak kaybettikleri vakti telafi etmeye çalışıyor. Bunun bir örneği de Accor Hotels'in 170 milyon dolara OneFineStay'i satın almasıydı. Diğer yandan Airbnb'nin bir internet girişimi olarak satın alma konusunda boş durmadığını da paylaşmadan geçmeyelim. Bugüne dek 3,4 milyar dolar yatırım toplayan girişim 15 farklı girişimi satın alarak büyümesini hızlandırdı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.