Google, akıllı klavyesi Gboard'a doodle, YouTube ve Haritalar özelliği ekliyor

Google, akıllı klavyesi Gboard'a doodle, YouTube ve Haritalar özelliği ekliyor

Google'ın arama motoruyla diğer akıllı klavye özelliklerini bir araya getiren Gboard'a, bugün itibariyle gelen yeni güncelleme ile, YouTube ve Google Haritalar gibi yeni özellikler ekleniyor. Bu yeni güncelleme ile kullanıcılar mesajlaşma uygulamasını kapatmaya gerek duymadan direkt olarak Google Haritalar üzerinden yer ve adres paylaşımı yapabilecek, YouTube'a erişim sağlayıp video paylaşımı yapabilecekler.

Gboard ile tek bir klavye, birçok özellik aynı anda

Geçtiğimiz yıl ilk olarak iOS için Google'ın kullanıcılarla buluşturduğu Gboard'un amacı Facebook ve Messenger gibi ayrı bir uygulama yaratmak. Herhangi bir web sayfası açmadan, konuşma arasında Google'a ulaşma kolaylığını sağlaması da cabası tabii ki. Yani Gboard sayesinde tek bir klavye bünyesinde istediğiniz bilgilere kolaylıkla ulaşmış oluyorsunuz. Uygulamanın amacı da sohbet sırasında örneğin uçuş detayları, haberler, restoranlar gibi istediğiniz aramayı klavye üzerinden yapabiliyorsunuz. Hatta Gboard bununla da kalmayıp, anında çeviri, Emoji ve GIF gibi özelliklerle de kullanımı daha da eğlenceli ve kolay hale getiriyor giyebiliriz.

Bugünkü güncelleme ile, Gboard'a birkaç ek özellik daha ekleniyor. Artık kullanıcılar, Gboard'da arama butonunun yanı sıra YouTube ve Google Haritalar seçeneklerini de görebilecekler. Kullanıcılar YouTube videolarını yatay bir şekilde kaydırarak seçebilecek ve bir tıkla istenilen videoyu konuşma penceresine ekleyebilecekler. Bu arada, bu özellikler için hangi mesajlaşma platformunu kullandığınız da farketmiyor. Whatsapp, Messenger, iMessage veya herhangi bir diğer uygulamada Gboard'u kullanabileceksiniz.

Tek bir tuşla Google Haritalar'a ulaşma

Google Haritalar özelliği ise yine aynı şekilde klasik Haritalar mantığı ile kullanıcılara en başta o anki bulunulan adres olmak üzere, daha sonra en yakındaki ihtimalleri gösterecek. Ya da yine Haritalar gibi mekan ismiyle yer araması da yapılabilecek.

Diğer bir özellik ise, uygulamayı daha da eğlenceli hale getirecek olan resim çizme özelliği. Şu n için Android'ler için hazırlanan bu özellikle kullanıcılar istedikleri emojiyi çizecek ve klavye otomatik olarak o emojiyi tanıyıp konuşma ekranına ekleyecek. Google bu yeni özelliklerin öncelikle iPhone'larda uygulamaya geçeceğini ve ayrıca Arapça, İbranice ve Farsça dillerinde de mevcut olacağını duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.