Shell CEO'su bir sonraki otomobilinin elektrikli olacağını açıkladı

Shell CEO'su bir sonraki otomobilinin elektrikli olacağını açıkladı

Elektrikli otomobillerin otomotiv endüstrisini değiştireceği artık sır değil. Bu pazarın değişmesiyle birlikte bundan etkilenecek olan bir diğer önemli sektör de akaryakıt sektörü olacak. Elektrikli araçların sayılarının artması, bazı ülkelerin yaptığı düzenlemelerle araçlarda benzin ve gaz kullanımının düşeceğine işaret ediyor ve bu, en çok petrol üreticilerini kaygılandırıyor.

Ancak bu genelleme dünyanın en büyük benzin üreticilerinden Shell için doğru olmayabilir. Ülkemizde de faaliyet gösteren dünya petrol devi Shell'in CEO'su Ben Van Beurden Bloomberg'e verdiği röportajda bir sonraki otomobilini elektrikle çalışan bir model olacağını açıkladı. Shell CEO'su dizel otomobilini kısa bir süre önce hibrit model olan ve elektrikle de çalışabilen bir Mercedes-Benz S500e ile zaten değiştirmişti. Bir sonraki aracın tamamen elektrikli olacak olması, Shell CEO'sunun bundan sonraki süreçte benzin almak için kendi istasyonlarına dahi uğramasına gerek kalmayacağı anlamına geliyor.

Shell CFO'su BMW i3 kullanıyor

Shell'ın basın sözcüsünün açıklamasına göre, Shell CFO'su Jessica Uhl da, tamamen elektrikle çalışan BMW i3 kullanıyor.  Shell aktif olarak yer aldığı enerji sektöründe tüm dünyada önemli bir oyuncu. Şirketin elektrik üretimi ve benzin istasyonlarına alternatif olarak şarj istasyonları kurma gibi bir vizyon edinip edinmeyeceği ise henüz belirsizliğini koruyor. Ancak Shell CEO'sunun yaptığı açıklamalar, şirketin gelecek planlarının petrol bağımlılığından kurtulduğuna işaret ediyor olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.