Sports & Merits tek abonelikle farklı spor ve yoga salonlarına sınırsız erişim sağlıyor

Sports & Merits tek abonelikle farklı spor ve yoga salonlarına sınırsız erişim sağlıyor

Belli bir dikeydeki hizmet sağlayıcılara tek bir üyelikle erişmek son dönemlerde farklı örneklerini gördüğümüz bir iş modeli (bkz: Sinemia). Sports&Merits de bu modeli spor salonları için uyguluyor ve şirketlerden çalışanlara uzanan bir pazarlama stratejiyle kendi pazarını oluşturmayı hedefliyor.

Bülent Ozan ve Türker Baloğlu tarafından kurulan Sports & Merits, özetle şirket çalışanlarını spor salonu abonesi yapmak isteyen bir girişim. Bu hedefine ulaşmak için hem şirketlerle hem de şirketlerle iş birliği yapıyor ve çalışanların avantajlı fiyatlarla spor salonu üyesi olmasını sağlıyor. Sports & Merits'e üye olan şirketler çalışanlarının abonelik ücretinin belli bir kısmını (%25, %50, %85 vs.) ödeyebildiği gibi çalışanlarına aylık veya 3 aylık Sports & Merits üyeliği de hediye edebiliyor. Üye olan çalışanlar da farklı spor salonlarına tek bir üyelikle giriş yapabiliyor.

Türkiye pazarı henüz küçük ama potansiyeli yüksek

Sunduğu yan hakları iyileştirmek isteyen şirketleri hedefleyen girişimin kurucularından Bülent Ozan'ın paylaştığı bilgilere göre Europactive’in Sağlık ve Fitness Pazar Raporu'nda gelişmiş Avrupa ülkelerinde nüfusun spor yapma yaygınlığı yüzde 7-15 arasında değişiyor. Türkiye’de ise bu oran henüz yüzde 2.4 seviyesinde. 2015 tarihli raporda Türkiye'nin bu dikeydeki pazar hacmi de 1.1 milyar euro olarak paylaşılıyor. Ozan, Türkiye'nin büyük potansiyeli olduğuna dikkat çekiyor ama büyümenin çok kolay olmadığını da ekliyor.

Altı aylık bir hazırlık ve bir aylık pilot çalışmanın ardından Ekim 2016'da operasyona geçen Sports & Merits, şu anda İstanbul, Ankara ve İzmir'de aktif olarak müşteri/üye kabul ediyor. Şu anda 100'den fazla şirket, 50'den fazla spor merkezi ile çalışan ve 1000'den fazla üyesi olan Sports & Merits, kısa sürede spor merkezi ağını 150 noktaya, üye sayısını da 5 binin üzerine çıkarmayı hedefliyor.

Sport&Merits'in iş modeli girişte de bahsettiğim gibi Sinemia ile benzerlikler gösteriyor ama spor/fitness dikeyinin sinema sektöründen daha boş bir pazar olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik şirketler üzerinden büyüme stratejisi 'iş veren markası' (employer branding) etiketinin de desteklemesi açısından daha sürdürülebilir yöntem. Tabii bu pazarın genişlemeye ne kadar açık olduğunu henüz tam olarak bilmiyoruz.

Eğer şirketiniz veya çalışanlarınız için sağlıklı bir adım atmayı düşünüyorsanız Sportsandmerits.com'u ziyaret edebilirsiniz. Türkiye pazarına giriş yapan Fitpass'in de 1 yıldır Türkiye'de faaliyette olduğunu paylaşmadan geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.