Manibux, Mustafa Sandal'ın da katıldığı turda 2 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Manibux, Mustafa Sandal'ın da katıldığı turda 2 milyon dolar değerlemeyle yatırım aldı

Çocuklara harçlık vermenin en kolay ve güvenli yolu olma iddiasındaki Manibux'ı sizlere geçtiğimiz Şubat ayında tanıtmış ve Webrazzi Mobil'17 konferansında ise Mustafa Sandal'ın Manibux ile ilgilendiğini paylaşmıştık. Aldığımız yeni resmi açıklama Mustafa Sandal'ın 4 yatırımcıyla beraber Manibux'a yatırım yaptığını ve Manibux ile ilgilenmeye devam edeceğini gösteriyor.

Paylaşılan bilgiye göre, Manibux, 2 milyon dolar değerleme üzerinden bir yatırım aldı ve bu yatırıma Mustafa Sandal'ın yanısıra Burak Günsev, Barış Cönger, Ayla Cönger ve Ayberk Kuday da katıldı. Psikolojik danışman Canan Akmanoğlu Bayrak’ın kendi ihtiyaçlarından yola çıkarak hayata geçirdiği Manibux, bu yatırım turunda 2 milyon dolar üzerinden değerlendi.

Canan Akmanoğlu Bayrak yatırımla birlikte Manibux'ın daha hızlı bir büyüme grafiği çizeceğini söylüyor ve “Rüya ekibi oluşturduğumuza inanıyorum. Yatırımcılarımızın verdiği destek, sadece finansal bir yatırım değil. Önümüzdeki dönemde çok güzel işbirlikleri ve projelerle adımızı sık sık duyuracağımız danışma kurulumuzu da oluşturmuş olduk." diye ekliyor.

Daha önce Manibux ile yakından ilgilendiğini söyleyen ve klasikleşen yatırım fotoğrafında yerini alan Mustafa Sandal ise bu ilgisinin süreceğini şu sözlerle açıklıyor;

Çocukların ve gençlerin hayatlarını şekillendirecek para yönetebilme becerisinin kazanılmasında onlara fayda sağlayacak bir sistemin parçası olmaktan çok mutluyum. Bir baba olarak da bu ihtiyacı biliyor ve yaşıyorum. Bu nedenle bir yatırımcıdan çok, çocuklar ve gençlerin geleceğini şekillendiren fikirler üreten ve emek harcamayan bir baba olarak manibux’ın bir parçası olmak beni daha çok heyecanlandırıyor. Gelecekte kendi parasını kontrol edebilen gençlerin daha özgür bireyler olacağına inanıyorum.

Manibux çocuklarına 300 bin TL'den fazla harçlık yatırıldı

Güncel rakamlara göre Manibux, ilk 5 ayında, çocukların kartlarına yatırılmak üzere, yaklaşık 300 bin TL'lik harçlık topladı ve her ay bir önceki ayın iki katına yakın artış hızı yakaladı. Uygulamanın kullanıcı sayısı tam olarak açıklanmasa da binlerle ifade ediliyor ve mevcut para transfer hacmi ile büyüme hızı geleceğe ilişkin olumlu sinyaller veriyor.

Henüz tanışmayanlar için Manibux, anne-babaların çocuklarına verdikleri harçlıkları yönetebilecekleri bir uygulama. Ebeveynler harçlık paylaşımını kolay ve takip edilebilir şekilde yaparken çocuklar da kendi paralarını yönetmek konusunda bizlerden daha farklı bir tecrübe edinmiş oluyor. Çocuklar, Manibux ile birikim yapabileceği gibi paralarını hem internette hem de fiziksel mağazalarda Mastercard desteğiyle kullanabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.