Kiddie Home e-ticaret sitesi ve butik mağazasıyla çocuklara eğlenceli bir dünya sunuyor

Kiddie Home e-ticaret sitesi ve butik mağazasıyla çocuklara eğlenceli bir dünya sunuyor

Ülkemizde e-ticarete dikey olarak giriş yapan girişimciler içinde annelerin özel bir yeri var. 12 yıllık iş tecrübesiyle annelik deneyimini birleştiren Ferhan Özbaniça'nın kurucusu olduğu KiddieHome da böyle bir girişim. Butik mağazası ve düzenlediği etkinliklerse çocuklara daha eğlenceli bir dünya sunuyor.

Girişimci anne modeli

Müşteri ilişkileri ve pazarlama birimlerinde 12 yıllık tecrübeye sahip olan Ferhan Özbaniça, anne olduktan sonra e-ticarete adım atmaya karar veren kadın girişimcilerden biri. 2015 yılında eğitici ve kaliteli oyuncak alanına odaklanarak işe başlayan Özbaniça, şu anda çocuk odası dekorasyonu, çocuk kitapları ve aksesuarlarını kapsayan 4 binin üzerinde farklı ürünü Kiddiehome'da satışa sunuyor. Elliden fazla tedarikçiyle çalışan, e-ticaret satış cirosu her yıl ortalama yüzde 38 büyüyen girişimin kullanıcı sayısı 6 bini geçiyor ve bu sene cirosal anlamda yüzde 50 büyümeyi hedefliyor.

Kiddie Home mağazası

Üç kişilik bir ekiple yönetilen Kiddie Home, bir yandan kendi e-ticaret sitesi ve pazar yerleri üzerinden satış yaparken, diğer yandan Kadıköy, İstanbul'daki butik mağazasıyla anneleri kendine çekiyor. Fiziki mağaza sahibi olmanın kendileri için önemli bir avantaj olduğunu paylaşan Özbaniça, nadir bulunan ürünleri satmaya çalıştıklarını ve İstanbul'un farklı yerlerinden müşteri çektiklerini ifade ediyor. Hatta Anadolu şehirlerindeki müşterileri bile dolaylı olarak (bir yakındaları vasıtasıyla) mağazasında ağırladıklarını belirtiyor.

Kiddie Fest

Kiddie Home'un bir başka farklı tarafı ise bu sene ilk kez düzenlediği Kiddie Fest etkinliği. Çocukların tüm gün faydalanabileceği bir festival (seramik, robotik, akıl oyunları, oyuncak atölyeleri, seminerler ve mini konser vs.) olan Kiddie Fest, bu sene 2 bin 500 kişilik misafir etmiş ve Kiddie Home'un annelerle olan ilişkisini daha etkileşimli bir hale getirmiş.

E-ticaretin zor bir iş olduğunu, bir anne içinse daha zorlayıcı olduğunu söylemek mümkün. Ancak Kiddie Home'un sektörün zorluklarına karşı direnç kazandığını söylemek yanlış olmaz. Girişimin kurucusu Ferhan Özbaniça da video içerikler, Kiddie Home markalı ürünler ve yeni bir mağaza sayesinde bu direnci artıracaklarını ifade ediyor. Bize de, anne güvenini kazanmanın elzem olduğu bu dikeyde Kiddie Home'un neler yapacağını bekleyip görmek kalıyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.