Google, eğitim uygulaması Expeditions VR'ı genele açıyor

Google, eğitim uygulaması Expeditions VR'ı genele açıyor

Öğrencilerin Cardboard VR kullanarak tarihsel önemi olan olayları çok daha iyi anlamalarını sağlamayı amaçlayan Expeditions programı herkese açılıyor. Böylece Taç Mahal, Kolezyum gibi tarihsel önemi olan bilgilere görsel olarak tüm öğrenciler erişebilecek.

Bu eğitimleri izleyebilmek için tek ihtiyacınız olan şey bir sanal gerçeklik cihazı (Cardboard VR veya Daydream seti) ve bir Android telefon. Expeditions uygulamasını telefonunuza indirip, birçok farklı alanda paylaşılan eğitimlerin arasında kaybolabilirsiniz.

Expeditions'ın yakın zamanda bireysel kullanım modeli de duyurulacağını ve içinde bulunan 600'den fazla turu tek başınıza yapabileceğinizi belirtelim. Eğer grup olarak yapmak isterseniz cihazları WiFi aracılığıyla bağlayarak tur boyunca ortak bir rehberden bilgi alabilirsiniz.

Google ayrıca bu uygulamayı biraz daha eğlenceli hale getirmeyi de ihmal etmiyor. Turlardaki özel yerlere eklenen küçük dip notlar sayesinde katılımcılar daha farklı detaylarla bilgilendirilebilecek. Şimdilik sadece Android cihazlarda kullanılan bu uygulamanın yakında iOS için de geleceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.