Apple, makine öğrenmesi odağındaki tecrübelerini aktarmak için blogunu yayına aldı

Apple, makine öğrenmesi odağındaki tecrübelerini aktarmak için blogunu yayına aldı

Apple, yapay zeka ve makine öğrenmesi alanındaki son araştırmalar ve yenilikleri paylaşacağı "Machine Learning" blogunu yayına aldı. Bu blog özellikle Apple yazılım mühendislerinin makine öğrenmesi alanında yaptığı son araştırmalarını ve hayata geçirdikleri yeniliklerini toplayabilecekleri bir blog olarak sunuluyor.

Blogda paylaşılan ilk yazıda Apple, kendi mühendisleri dışında yazılım mühendisleri, öğrenciler ve araştırmacılardan da yorum ve sorular beklediklerini ve ilgililerin paylaşmak istedikleri her şeyi [email protected] adresine gönderebileceklerini belirtiyor.

Blogda yayınlanan ilk makine öğrenmesi yazısının dili ve içerdiği teknik detaylar, blogun herkesi hedeflemediğini gösteriyor. Yani konuyla uzaktan ilgili biriyseniz okuduklarınızı anlamayabilirsiniz. Blog daha çok makine öğrenmesi alanında  çalışmalar yapan kişileri hedefliyor. Yine de Apple gibi uzun yıllar kapalı kutu olarak kalmayı tercih eden bir şirket için oldukça açık bir kaynak diyebiliriz.

Blogun ilk paylaşımı "Improving the Realism of Synthetic Images" başlıklı yazıda bolca görsel, özel grafik ve Gif gibi formatlarla konunun açıklanmasına yardımcı olunmuş. Ayrıca Apple mühendislerinin kişisel deneyimlerine dayanan bilgileri de (ipuçları) barındırdığı için özellikle bu alanda çalışan geliştiricilerin oldukça işine yarayabilir.

Blogda yer alan örnek görsellerden biri

İlk yazıdan çok fazla çıkarım yapmak doğru olur mu bilinmez fakat yazılarda, geliştirilen teknolojilerin Apple tarafından nasıl ve ne amaçlarla kullanıldığına dair bir bilginin bulunmadığını görebiliyoruz. Yani sadece araştırma ve teorilere dayalı yazılar paylaşılıyor. Tarih olarak da sadece ay ve yıl bilgisi verildiği için çok yoğun bir güncelleme sıklığının olmayacağını söyleyebiliriz.

Sonuç olarak alanında bir devden böyle bir çalışmayı geç de olsa görmek oldukça sevindirici.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.