Yedek parça pazarına iddialı alternatif: YedekParçaÇarşı

Yedek parça pazarına iddialı alternatif: YedekParçaÇarşı

Otomobil, motorsiklet ve deniz araçları için yedek parça satışı yapan Yedekparcacarsi.com, 2016 yılının ilk aylarında kullanıma sunuldu. Yalçın Küçük tarafından kurulan Yedekparcacarsi.com'un temelleri ise birçok site ve sanal mağazaya tedarik yapan Sermayesizticaret.com sitesine kadar dayanıyor.

Sermayesizticaret.com sitesini devralarak 17 farklı kategoride yüzlerce siteye hizmet vermeye başlayan Yalçın Küçük, zaman içinde yedek parça kategorisinin diğer kategorilere oranla çok daha hızlı bir şekilde büyüdüğüne şahit olur. Daha sonra ise şirket kararı ile yedek parça dışındaki kategorileri tasfiye edilir ve Yedekparcacarsi.com macerası bu şekilde başlar.

Yaklaşık bir yıl içinde geliştirilen Yedekparcacarsi.com, yukarıda da belirttiğimiz üzere geçtiğimiz yılın başlarında kullanıma sunuldu. Şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Yedekparcacarsi, başlangıçta 1 tedarikçi ve 30 bin adet ürün çeşidi ile hizmet veriyordu.

Aradan geçen zaman içinde hızla büyüyen Yedekparcacarsi.com, bugün 4 tedarikçi ve 80 binden fazla ürün çeşidi ile hizmet vermeye devam ediyor. Otomobil aksesuarları, motorsiklet, deniz araçları, oto lastik, oto yedek parça ve ses/görüntü kategorilerine sahip olan Yedekparcacarsi.com, ürün sayısı ve tedarikçi artırmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm ürünleri için koşulsuz 1 yıl garanti veren Yedekparcacarsi.com, kargo bedeli olarak 7.50 TL talep ediyor ve 200 TL üzeri alışverişlerden kargo bedeli almıyor. Özellikle oto lastik konusunda çalışmalar yapan Yedekparcacarsi.com, oto elektrik aksamları ve akü üzerine tedarikçi anlaşmaları da yapmış.

Radyo ve internet reklamlarına yoğunlaşacak

Yapılacak olan ürün eklemelerinin tamamlanmasıyla birlikte toplamda 130 bin ürün rakamına ulaşmayı hedefleyen Yedekparcacarsi.com, aylık olarak 60 ila 80 bin TL arasında bir ciro elde ediyor. Kendi sitesi haricinde çeşitli pazar yerlerinde de satışlar yapan Yedekparcacarsi.com kazancının büyük bir kısmını bu sitelere borçlu.

Fakat bu düzeni değiştirmek isteyen Yedekparcacarsi, pazar yerleri yerine kendi sitesine öncelik vererek çeşitli reklam anlaşmaları yapmayı planlıyor. Bugüne kadar hiçbir reklam çalışması yapmayan Yedekparcacarsi, yeni ürünlerin eklenmesi ile birlikte radyo ve internet reklamlarına yoğunlaşacak. Yedek parça konusunda önemli rakiplere sahip olan Yedekparcacarsi.com, Aloparca, Parçamania, ParçadeposuOtostart ve Mobil Oto Servis gibi önemli platformlarla da yarış halinde.

Yedekparcacarsi.com başarılı bir hizmet sunsa da internet sitesinin ciddi anlamda gelişmesi gerekiyor. Tasarım anlamında rakiplerinin gerisinde kalan ve fotoğrafı olmayan ürünler, çakışan kategoriler gibi sorunlara sahip olan Yedekparcacarsi, bu sorunları gidermek için çalışmalar yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.