Müzayede sitesi Artsy 50 milyon dolarlık yatırım aldı

Müzayede sitesi Artsy 50 milyon dolarlık yatırım aldı

Çağdaş sanat alanında dünyanın en geniş veritabanlarından birine sahip olan ve ayrıca sanat eselerinin alınıp satılmasını da sağlayan ve sanat eğitimi alanında öncü olan Artsy, 50 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

İnternet bağlantısı olan herkese dünyadaki bütün sanat eserlerini ulaştırmayı hedefleyen Artsy şu anda 50.000'den fazla sanatçının 500.000'den fazla eserini tek bir platformda ziyaretçilerine sunan dünyanın en büyük galerisi diyebiliriz. Sadece sunmakla kalmıyor bu sanat eserlerine ve sanatçılara dair detaylı bilgiyi de barındırıyor.

90'dan fazla ülkeden (Türkiye'den de galeri ve sanatçılar var) 1.800 galeri ile çalışan Artsy, her ay yaklaşık 20 milyon dolarlık bir satışı yönetiyor. Açıklamasında alıcı ve satıcı arasındaki mesafenin bazen 4.000-5.000 km kadar açıldığını da belirten Artsy, sanatın erişilebilir olması açısından büyük bir başarıya imza atmış. Her ay yaklaşık 2 milyon ziyaretçiye sahip olan Artsy ayrıca dünyanın en çok okunan online dergilerinden birine sahip.

Airbnb'nin kurucu ortaklarından Joe Gebbia'nin de içerisinde bulunduğu yatırımcı grubundan aldıkları yeni yatırımla beraber online müzayede yönlerine daha fazla yatırım yapmayı hedeflediklerini belirtiyorlar.

Sanatçılar, müze yöneticileri, koleksiyonerler, öğrenciler ve öğretmenler gibi çok geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Artsy'in adını ilerleyen dönemlerde daha fazla duyacağız gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.