Türk Telekom PİLOT'un 5. dönemine seçilen 10 yeni girişim

Türk Telekom PİLOT'un 5. dönemine seçilen 10 yeni girişim

Türk Telekom, girişim hızlandırma programı PİLOT'un 5. dönem girişimcilerini tanıttı. Bu sene her girişime 75 bin TL nakit destek sunan PİLOT, oldukça farklı girişimlerle karşımıza çıkıyor.

Hatırlatmak gerekirse Türk Telekom PİLOT, dört yıldır girişimcileri hızlandıran ve hem nakit hem de mentorluk destekleri sunan bir hızlandırma programı. Bugüne kadar toplam 35 girişimi destekleyen program, toplam 2000 başvuru almış ve 300 girişimle yüz yüze görüşmeye yapmış. PİLOT'tan mezun olan girişimlerin 12'si yatırım alırken, geçtiğimiz 4 yılda girişimlere 1,2 milyon TL nakit desteği sağlanmış. Bu noktada PİLOT'un 5. dönem girişimlerine toplam 750 bin TL nakit desteği sunduğunu hatırlatmakta fayda var.

Girişimcileri 12 haftalık eğitim bekliyor

Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen ilk girişim hızlandırma programlarından biri olan PİLOT'a seçilen girişimler 12 hafta boyunca eğitim ve mentor desteği alarak fikirlerini geliştirecek. PİLOT girişimcileri, iş modeli geliştirme, büyüme modelleri, dijital pazarlama, satış ve yatırımcı sunumu gibi konularda uzman isimlerden eğitim alacaklar ve girişimcilik ekosisteminden seçkin yatırımcıların katılacağı ‘Demo Günü’nde Ana Fonksiyonlara Sahip Ürün (MVP) ve iş modeli tanıtımını yapacak.

Fırat Yaman Er

Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er ise PİLOT'un yeni dönemiyle ilgili olarak şu açıklamayı paylaştı;

PİLOT’un 5. döneminde, aralarında artırılmış gerçeklik, yapay zeka gibi ileri teknoloji uygulamalarının da bulunduğu 10 girişime destek olacağız. Türk Telekom ile iş birliği potansiyeli, fikrin yenilikçiliği ve uygulanabilirliği, faaliyet gösterilen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyeli, iş modelinin tutarlılığı ve ekibin yetkinliği gibi açılardan değerlendirdiğimiz girişimlere ve ekosisteme bilgi birikimimizle, bağlantılarımızla girişimcilere destek olmaya devam edeceğiz.

Yeni dönemde girişimcilere ofis alanı, bulut hizmetleri ve mobil iletişim paketi de sunan PİLOT'un yeni dönem girişimleri hakkında kısa bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.

1. Artiwise

Artiwise, doğal dil işleme tekniklerini kullanan ve makine öğrenmesi ile çalışan bulut tabanlı metin analitiği platformu.

2. Birfatura

Birfatura, pazar yerleri ve kendi siteleri üzerinden e-ticaret yapan KOBİ’ler için geliştirilmiş fatura oluşturma çözümü.

3. Frizbit

Frizbit, kişiselleştirilmiş anlık web bildirimleri ile sitelerin trafik ve gelirlerinin artırılmasını sağlayan pazarlama otomasyonu aracı.

4. Mobilya Takip

Mobilya üretim ve satış firmaları için bulut tabanlı sipariş takip ve iş yönetim programı.

5. Nara

Nara, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin eğitim alanında kullanılabilmesini sağlayan eğitim teknolojileri alanında hizmet veren bir girişim.

6. Optiyol

Optiyol, yolcu veya yük taşıyan filolar için akıllı rota yönetimi teknolojileri sunuyor.

7. Propars

Propars, ticaretle uğraşan KOBİ'lerin iş süreçlerini dijitalleştiren bir ticari operasyon yönetim platformu.

8. SaltCommerce

SaltCommerce, e-ticaret yapan firmalar için bulut tabanlı operasyon yönetim platformudur.

9. Vexrob

Fizik tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinden geçen kişilere, uzmanları (doktor veya fizyoterapistler) tarafından kişiye özel egzersiz programı oluşturulmasına olanak sağlayan sağlık çözümü.

10. Visar

Visar, kullanıcıların yazılım ve tasarım bilgisi olmadan arttırılmış gerçeklik projesi geliştirmesini sağlayan geliştirme platformu.

-

Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er'in PİLOT programı ve Türk Telekom'un girişimciliğe yaklaşımı hakkında bilgiler verdiği röportajını aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.