Atari'nin yeni nesil konsolu Ataribox ilk kez ortaya çıktı

Atari'nin yeni nesil konsolu Ataribox ilk kez ortaya çıktı

Efsanevi oyun markası Atari, Ataribox adını alan yeni nesil konsolunu görücüye çıkardı. Atari ilk video oyun konsolunu 1977 yılında piyasaya sürmüş, büyük başarı yakalamış ve şu anda efsane olarak anılan ürünler üretmiş, bugün oynadığımız oyun konsollarının temelini atmıştı.

Atari'nin yeni konsolu Ataribox, 4 adet USB girişine, SD kart okuyucuya ve ethernet çıkışına sahip olacak. HDMI ile TV ekranlarına bağlanacak olan Ataribox, iki farklı renk seçeneği ile gelecek. İlk seçenek klasik olan ahşap gövdeli tasarım iken bu tasarımın  Atari 2600 modelinden esinlendiğini söylemek mümkün. Diğer seçenek ise kırmızı ve siyah renklerden oluşan daha yenilikçi bir görünüme sahip.

Ataribox'ın önümüzdeki aylarda piyasaya sürülmesi bekleniyor ve şimdilik satış fiyatı gibi detaylar belli değil. Bununla birlikte bir diğer merak edilen konu Ataribox'ın içeriği yani oyunları. Ataribox, klasik Atari oyunlarını oynatacak. Bu oyunlar arasında Adventure, Combat, Battlezone, Kaboom, Breakout, Haunted House ve Big Bird’s Egg Catch gibi yapımlar yer alacak. Atari'nin yeni içeriklerle de konsolu destekleyeceği söyleniyor. Fakat ortada söz verilmiş bir vaat olmadığını da en azından şimdilik vurgulamamız gerekiyor.

Hatırlayacağınız üzere Atari, yeni Ataribox konsolu ile ilgili ilk videosunu geçtiğimiz Haziran ayında Los Angeles'da düzenlenen E3 oyun fuarında yayınlamıştı. Ataribox'ın bu videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.