Apple tasarımcısı Alan Dye: "Beklenen teknolojik yenilikler tahminlerimizden önce gerçekleşecek"

Apple tasarımcısı Alan Dye:

Apple'ın baş tasarımcısı Jony Ive'a en yakın çalışan ve 2015 yılından beridir Jony Ive'ın günlük sorumluluklarını üstlenen iki kişiden biri olan Alan Dye, geçen hafta Virginia Bilim Müzesi'nde bir konuşma yaptı. Richmond Times-Dispatch'ın haberine göre eşine pek rastlanılmayan bu konuşmanın gerçekleşebilmesi için Virginia Valisi Terry McAuliffe direkt olarak Apple CEO'su Tim Cook ile iletişime geçmiş.

Dye, Leonardo da Vinci'nin icatlarının sergilendiği bir açılışta, Apple ürünleri ile Leonardo da Vinci'nin defterinde hayal ettiği ürünleri karşılaştırdı.

Dye: "Gerçekten çok benzer bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Teknolojinin çok hızlı bir şekilde ilerlediğini düşünüyorum ve gelecekte bizi nelerin beklediğini şimdiden düşünmemiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü teknolojik yenilikler bizim tahminlerimizden daha hızlı ve erken gerçekleşecek."

Apple'ın kendi kendine gidebilen otonom aracının ve sanal dünya ile gerçek dünyayı birleştiren sanal gerçeklik gözlüğünün tasarımında da Dye'ın görev aldığı söylentilerinin bulunması, bu konuşmasının etkisini artırıyor.

Alan Dye, Apple'da kültür olarak en sevdikleri şeylerden birinin de üzerinde çalıştıkları yeni bir ürün veya deneyimin sanki başka bir çözümü yokmuş gibi kendi hayal ettikleri çözüm ile çalışması olduğunu belirtiyor. Sadece kolay kullanılması ve çalışıyor olması değil ayrıca sanki bir tasarımcı üretimi değilmiş gibi hissedilmesinin de en sevdiği şeylerden biri olduğunu ekliyor. Yani ürettikleri deneyim veya ürünün, kullanıcı tarafından bakıldığı zaman "çok basit ve kullanışlıymış" diye düşünüp, arkasında çok büyük bir emeğin olmadığını hissetmelerini sağlamak, onlar için bir tatmin duygusu yaratıyor.

Apple'ın çalışma kültürüne de değinen Dye, "Apple'da insanların birbirini besleyebileceği bir alan yaratmaya çalışıyoruz. 'Kültür' dediğimiz olgu fikirleri teşvik etmeye yardımcı oluyor. Bazen en iyi fikir, o proje üzerinde çalışmayan bir başka kişi veya gruptan gelebiliyor" diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.