Koleksiyonlarıyla sosyal sorunlara odaklanan bir moda markası olan Reflect, sanatın iyileştirme gücünü kullanmak istiyor. Yaptığı giyim satışlarının bir kısmı ile önceden belirlenen bir sosyal sorumluluk projesine destek olan Reflect, modayı sosyal bir etki yaratmak adına kullanıyor.
Tişört, sweatshirt, çorap ve bere gibi ürünler satan Reflect, 2016 yılının Eylül ayında Ece Altunmaral, Egemen Filiz, Eray Erdoğan ve Edipcan Yıldız tarafından kuruldu. Geçtiğimiz Nisan ayında satışlara başlayan ve ilk koleksiyonu olan Solidarity’i görücüye çıkaran Reflect, kendi web sitesinin yanı sıra 3 farklı internet sitesinde ve 8 farklı offline mağazada satışlarına devam ediyor.
Aşırı tüketim ve seri üretime karşı olan Reflect, düşük fiyatlı ve tek sezonluk modeller üretiyor. Ürünlerini sınırlı sayıda üreten Reflect, iyi bakıldıkları takdirde ürünlerinin uzun yıllar boyunca kullanılabileceğini de iddia ediyor. Hazır giyim endüstrisinin dünyayı en çok kirleten endüstrilerden biri olduğu bir gerçek.
Bu nedenle ekolojik dengeyi ve çeşitliliği korumak adına organik üretim yapan Reflect, ürünlerini dünyaca kabul gören Global Recycle Standard (GOTS) sertifikası ile üretiyor. 30 TL'den başlayan ve 140 TL'ye kadar çıkan fiyatlara sahip olan Reflect, toplamda 4 farklı ürün çeşidine sahip.
Hamdi Ulukaya'nın girişim programına kabul edildi
Geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktardığımız ABD’nin popüler paket yoğurt markası Chobani‘nin kurucusu Hamdi Ulukaya tarafından Türkiye’deki girişimcilere özel olarak başlatılan “Hamdi Ulukaya Girişimi” programına kabul alan 6 girişimden de biri olan Reflect, giyim ürünlerinin satışının yanı sıra sanat terapisi atölyeleri de düzenliyor.
Giydiğimiz ürünlerin sadece birer kumaş parçası değil, iletişim kurmak için bir araç olduğuna inanan Reflect, düzenlediği sanat terapisi atölyeleri ile sosyal meselelerden muzdarip olan insanlara yardım etmeyi amaçlıyor.
Kuzey Avrupa ve ABD'ye açılmak istiyor
İlk koleksiyonu olan Solidarity’de “Eğitimde Fırsat Eşitsizliği” konusuyla ilişkili olarak İstanbul’daki Suriyeli çocukların eğitime entegrasyonu için çalışan Reflect, sanat terapisi atölyeleriyle 120'den fazla Suriye'li mülteci çocuğa ulaşmayı başardı. Elde edilen gelirin bir kısmını derneklere aktaran Reflect, tasarım maliyetlerinden geriye kalanlar ile girişimin devamlılığını sağlıyor.
Sürdürülebilir moda anlayışının hakim olduğu Kuzey Avrupa ve ABD'ye ulaşmayı hedefleyen Reflect, 5 farklı ülkede hem offline hem de online platformlar üzerinden satış yapmayı planlıyor. Bugüne kadar herhangi bir yatırım almayan Reflect, tasarım ve üretim süreçlerini geliştirmenin yanı sıra sanal ve arttırılmış gerçeklik teknolojileri ile sanat terapisi atölyelerini birleştirmeyi hedefliyor.