BMW ve Microsoft iş birliği ile 5 serisine Skype for Business uygulaması geldi

BMW ve Microsoft iş birliği ile 5 serisine Skype for Business uygulaması geldi

Alman otomotiv devi BMW, Microsoft ile yaptığı son iş birliğinde daha çok iş adamlarını ve beyaz yakalıları hedefleyecek yeni bir özelliğe imza attı. Geçtiğimiz yıl başlattıkları işbirlikleri kapsamında Office 365 entegrasyonunu sağlayan iki firma bu sefer de Skype for Business ile araç içinden kolayca Skype toplantılarına giriş yapabilecekleri altyapıyı hazırladı.

Şikago'da gerçekleştirilen ve BMW'nin her yıl düzenlediği İnovasyon Günleri etkinliğinde duyurulan bu yeni özellik, araç içerisinde Skype görüşmelerinin kolayca gerçekleştirebilmesini sağlıyor. İlk etapta sadece BMW 5 serisinde bulunacak olan yeni özellikle birlikte BMW 5 serisi sahibi kullanıcılar yolda geçen zamanlarını Skype toplantılarını yaparak değerlendirebilecek. BMW ve Microsoft'un bu vizyonu ise gelecekte otomobillerin de trafikte seyrederken bir ofis olarak kullanılabileceğini ve verimliliği artıracağını gösteriyor.

Office 365'i kurumsal olarak kullanan aylık aktif abone sayısının 100 milyon kişi olduğunu düşündüğümüzde, BMW'nin bu kitleye ya da içerisinde BMW kullananlara sunduğu hizmet araç tercihi yapacak kişi ya da kurumlara tercih önceliği tanıyabilir. BMW'nin iDrive sistemi içerisinde entegre olarak gelen çözüm, şimdilik sadece Almanya, Fransa ve İngiltere'de kullanılabilir olacak. Servisin diğer pazarlara da hızla yayılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.