Microsoft'un gerçek zamanlı PowerPoint tercüme eklentisi tüm kullanıcılara açıldı

Microsoft'un gerçek zamanlı PowerPoint tercüme eklentisi tüm kullanıcılara açıldı

Microsoft, geçtiğimiz Mayıs'ta düzenlediği geliştirici etkinliği Microsoft Build 2017'de tanıttığı gerçek zamanlı PowerPoint tercümesi eklentisini tüm kullanıcılara açtı. Tüm kullanıcılar Microsoft'un "Presentation Translator" eklentisini kurarak yaptıkları sunumların gerçek zamanlı olarak 60 farklı dile tercüme edilmesini sağlayabilirler.

Gerçek zamanlı sunum tercümesi, uluslararası sunumlarda dil bariyerini ortadan kaldıran oldukça büyük bir gelişme. Powerpoint 2013 ve 2016 kullanan Windows kullanıcıları, eklentiyi kurduktan sonra sunumlarında konuşacakları dili seçerek sunumlarını izleyen kişilerin telefon, tablet veya bilgisayarlarında 60 farklı dilden dilediğinde tercümeyi görebilecekler ve aynı zamanda sunuma kendi dillerinde dahil olabilecekler.

Arapça, Çince (Mandarin), İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce, Rusça ve İspanyolca dillerinden birini konuşan konuşmacı, kendi dilini seçtikten sonra kullanıcılar kendi görmek istedikleri dili seçiyorlar ve kendi ana dillerinde sunuma dahil olabiliyorlar. Aynı şekilde sunumu yapan kişi, yapılan yorumları ve sorulan soruları kendi konuştuğu dilde veya tercih ettiği başka bir dilde görebiliyor.

Skype üzerinde sesli çeviri alanında çok büyük gelişmelere imza atan Microsoft, gerçek zamanlı çeviri ve yapay zeka sayesinde bu alanda ciddi bir yer edinmiş gibi görünüyor çünkü her yapılan konuşma ve sunum aynı zamanda bu özelliğin gelişmesi anlamına geliyor.

Bu eklentinin artık tüm kullanıcılara açıldığı, Microsoft'un Londra'da düzenlediği bir yapay zeka konferansında duyuruldu. Konferansta ayrıca Microsoft'un genel olarak yapay zekanın geliştirilmesi alanında çalışmak üzere 100 kişilik özel bir ekip kurduğu da paylaşılan bilgiler arasında.

Gelecek, bazı alanlarda geçekten çok güzel gelişmelerle geliyor. Siz yine de farklı diller öğrenmekten çekinmeyin, öğrenebildiğiniz kadar farklı dili öğrenmeye çalışın. (:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.