Hakan Uzan, Vertu'nun Birleşik Krallık'taki fabrikasını kapatıyor

Hakan Uzan, Vertu'nun Birleşik Krallık'taki fabrikasını kapatıyor

Lüks akıllı telefon modelleri ile tanınan Vertu, geçtiğimiz Mart ayında Paris'te yaşayan Türk iş adamı Hakan Uzan tarafından 50 milyon pound karşılığında satın alınmıştı. İflasın eşiğinde olan ve uzun zamandır zor günler geçiren lüks telefon üreticisi, Birleşik Krallık'taki fabrikasını kapatıyor.

Birleşik Krallık'taki üretim operasyonunun sonlandırılması 200 işçinin de işsiz kalmasına neden olacak. İlk 1998 yılında Finlandiya merkezli Nokia'nın bir uzantısı olarak karşımıza çıkan Vertu, 2012 yılında EQT firmasına satılmıştı.

128 milyon pound borç

2015 yılında ise Çin merkezli Godin Holdings'e satılan Vertu, ürettiği akıllı telefonları oldukça yüksek fiyatlardan satışa sunmasıyla ünlü. Altın ve değerli taşlarla kaplanan Vertu markaları akıllı telefonlar, 11 bin pound gibi astronomik rakamlara satın alınabiliyor.

Faturalarını ve çalışan maaşlarını ödemeyecek duruma gelen Vertu'nun toplam 128 milyon pound borcu bulunuyor. The Financial Times'ın Uzan ailesine yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Hakan Uzan, gelecekte şirketi canlandırmaya yönelik hamleler yapmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.