Google yapay zekâ girişimi Halli Labs'i satın aldı

Google yapay zekâ girişimi Halli Labs'i satın aldı

Yapay zekâ teknolojilerinde en iddialı şirketlerden biri olan ve bu konumunu kaybetmek istemeyen Google, bu dikeyde yeni bir satın almaya daha imza attı. Üstelik bu kez Hindistan'a uzandı.

Halli Labs, eski bir girişimci ve Twitter çalışanı tarafından Bangalor'da kurulan bir girişim. Eski sorunlara yapay zekâ, makine öğrenmesi ve yapay dil işleme teknolojileriyle çözüm bulmak isteyen Halli (yerel dilde 'köy' demek) Labs, kurucusu Pankaj Gupta'nın LinkedIn profiline göre, Nisan ayında kurulan oldukça yeni bir girişim. Mayıs ayında Medium'da kısa bir yazıyla kendini tanıtan Halli Labs'ın resmi bir şirket kurup kurmadığı, kaç çalışanı olduğu ve tam olarak hangi sorunları çözmek istediği şimdilik bilinmezliğini koruyor.

"Yeni 1 Milyar Kullanıcı"

Diğer yandan Google'ın ilgisi veri bilimcisi olan Gupta'nın önemli bir çalışma içinde olduğunu anlamak için yeterli görülebilir. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapan teknoloji devi, Gupta ve ekibinin 'Yeni 1 Milyar Kullanıcı' biriminde konumlandırılacağını paylaşıyor. Bu da Halli Labs'ın doğduğu topraklardaki çeşitli meselelere yapay zekâ ile çözüm aradığını düşündürüyor.

Yapay zekâ alanındaki girişimler ve ilerlemeler arttıkça bu dikeydeki rekabet de hiç şüphesiz hız kazanıyor. Rekabetin arttığı yerde ise büyük teknoloji şirketlerinin satın alma gücü devreye giriyor. Google'ın DeepMind ile yaptığı iki farklı yetenek satın almasını da bu çerçevede hatırlamakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.