URL kısaltma servisi Bitly, 63 milyon dolar yatırım aldı

URL kısaltma servisi Bitly, 63 milyon dolar yatırım aldı

Dünyanın en büyük URL kısaltma servisi ve link yönetimi platformlarından biri Bit.ly, Spectrum Equity'den 63 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2008 yılında kurulan Bitly bugün geldiği noktada milyonlarca kullanıcıya hizmet veriyor. Bitly bugüne dek 32 milyardan fazla bağlantıyı kısaltma konusunda müşterilerine hizmet verdiğini paylaşıyor.

Gelen 63 milyon dolarlık yeni yatırımın ne için kullanacağı da girişimin stratejik planları kapsamında aşağı yukarı belli. Açıklamalara göre Bitly bundan böyle satış gücünü arttıracak takımlar kuracak ve URL yönetimini sağlayan platformları daha çok kurumsal müşterilere pazarlama konusunda ciddi adımlar atacak. Hali hazırda bireysel kullanıcıların da kullandığı Bit.ly'nin amacı daha çok kurumsal müşterilere hitap ederek, onlara sağladığı ekstra analiz hizmetleriyle yeni bir abonelik modeli kurgulamak olacak gibi gözüküyor.

Anlaşma kapsamında Bit.ly'nin yönetim kurulunda da bir takım değişiklikler oldu. Yatırımcı firma Spectrum Equity'den Pete Jensen ve Parag Khandelwal ile birlikte şirketin mevcut CEO'su Mark Josephson da yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam edecek. Bir SaaS şirketi olarak anabileceğimiz Bit.ly ücretsiz kullanım yapısına rağmen kendisine yarattığı kaynaklarla kurumsal müşterilere giderek, buradan para kazanabilmeyi hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.