İstanbul için mobil otopark uygulaması Parkkolay, 21 otoparkla anlaştı

İstanbul için mobil otopark uygulaması Parkkolay, 21 otoparkla anlaştı

İstanbul'un yıllardır süregelen otopark sorununa alternatif bir çözüm sunan Parkkolay, 2 ayda 10 bin indirilme ve 200 aktif kullanıcıya ulaştı.

Taksim, Nişantaşı, Beşiktaş, Maslak ve Kadıköy gibi özellikle araç yoğunluğunun üst düzeyde olduğu bölgelere yoğunlaşan ve 21 farklı otopark ile anlaşan Parkkolay Android veya iOS platformlarından erişilebilir durumda.

Mobil öncelikli bir platform olan Parkkolay ile mobil uygulama üzerinden ödeme yapabilir, ödeme sonrasında sunulan QR kod ile otoparka giriş-çıkış yapabilirsiniz. Parkkolay ile harita üzerinde otoparkları doluluk ve fiyat bilgileriyle beraber görmek, otoparklara ileri bir tarih için rezervasyon yapabilmek mümkün.

Parkkolay, yakın zamanda vale hizmet noktalarını da sisteme dahil ediyor

Mobil ödeme ve ileri tarihli rezervasyon özellikleriyle öne çıkan uygulama, rezervasyon işlemi için kullanıcılarından ilk bir saatin ücretini tahsil ediyor. Sonrasında uygulamada oluşturulan QR kod ile otoparka giriş yapan kullanıcılar, bir saatten daha uzun kaldıklarından ek ücreti de mobil cihazlarından ödeyebiliyor.

Lansmana özel olarak anlaşmalı olduğu 21 otoparkta da ilk bir saati 5 TL'ye sunan Parkkolay, yıl sonunda otopark sayısını yüze çıkarma niyetinde. Diğer yandan kurucu ortaklardan Büşra Baydan'dan öğrendiğimiz kadarıyla Parkkolay, yakın zamanda vale noktalarını da platforma eklemeye başlayacakmış.

Kurumsal firmalar için ayrı bir uygulama hazırlama ve havalimanları gibi şehrin dışındaki bölgelerde de faaliyet gösterme gibi planları olan girişim, 2016 yılında Murat Kütük ve Büşra Baydan tarafından kuruldu.

Aynı zaman bir İTÜ Çekirdek girişimi olan Parkkolay, bugüne kadar İstanbul Startup Angels ve Nexus Ventures’dan 350 bin TL tutarında tohum yatırım aldı. Parkkolay ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.