2017 yılının en iyi oyunları

Yıla oldukça güçlü bir şekilde başlayan oyun pazarı, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bu listemizde sizler için Haziran ayı itibariyle ilk yarısını tamamlayan 2017’nin öne çıkan oyunlarını sıraladık. Liste genel olarak uzun zamandır beklenen Mario Kart 8 Deluxe, Zelda ve Resident Evil 7 gibi oyunlardan oluşsa da, PlayerUnknown's Battlegrounds gibi herkesi şaşırtan oyunlar da mevcut.

Persona 5

Listenin Japonya merkezli oyunlarından olan Persona 5, bugüne kadar geliştirilen en iyi JRPG (Japon rol yapma oyunları) oyunlarından biri. İlginç oynanış tarzı ve detaylı karakterleri ile dikkatleri çeken Persona 5, sıra tabanlı dövüş mekaniklerine sahip. Persona 5'in Metacritic puanı ise 93.

Bulunduğu platformlar: PlayStation 3, PlayStation 4

Tekken 7

Bir dövüş oyunu klasiği olan Tekken serinin 7. oyunu ile karşımıza çıktı. Son yıllarda popülerliğini Mortal Kombat ve Injustice gibi serilere kaptıran Tekken, klasikleşen karakterlerinin yanı sıra başarılı bir oynanışa sahip. Tekil dövüşlerin yanı sıra hikaye modu da sunan Tekken 7'nin Metacritic puanı ise 81.

Bulunduğu platformlar: Xbox One, PlayStation 4, PC, Arcade

Prey

İlginç bir yapım olay Prey, özellikle bilim kurgu türünde oyunlar sevenler için yılın en başarılı alternatiflerinden. Bilim kurgunun yanı sıra korku ve gerilim öğelerinin de bulunduğu bir oyun Prey, güçlü hikayesi ile ön plana çıkıyor. Grafikleri ve görselliği ile dikkatleri çeken oyunun Metacritic puanı ise 79.

Bulunduğu platformlar: Xbox One, PlayStation 4, PC

Nioh

Zor oyunları sevenler için yılın öne çıkan alternatiflerinden olan Nioh, sadece Playstation 4 için özel olarak geliştirilen bir aksiyon oyunu. Samuray kültürü ile doğrudan bağlantılı olan oyunun hikayesi 1600'lü yılların Japonya'sına kadar uzanıyor. Sürpriz bir şekilde kısa zamanda popülerleşen Nioh'un Metacritic puanı ise 88.

Bulunduğu platformlar: PlayStation 4

NieR: Automata

Listemizin Japonya merkezli bir başka oyunu olan NieR: Automata, aksiyon ve bilim kurgu türündeki başarılı bir oyun. Distopik bir gelecekte geçen NieR: Automata, farklı oynanış dinamikleri ile benzerlerinden ayrılıyor. Temposu asla düşmeyen NieR: Automata'nın Metacritic puanı ise 88.

Bulunduğu platformlar: PlayStation 4, PC

Injustice 2

Süper kahraman temelli oyunları sevenler için son dönemlerin en başarılı seçeneği olan Injustice serisinin 2. oyunu ile 2017 yılına damgasını vurdu. DC dünyasının sevilen karakterlerini bir araya getiren yapım, Mortal Kombat ile birlikte son zamanların en sevilen dövüş oyunlarından biri. Oyunun Metacritic puanı ise 87.

Bulunduğu platformlar: Xbox One, PlayStation 4, PC

Resident Evil 7: BioHazard

Uzun zamandır merakla beklenen Resident Evil serisinin yeni oyunu olan Resident Evil 7: BioHazard, korku oyunlarını sevenler için 2017'nin en başarılı oyunu. Başarılı grafikleri ve gerilim dolu hikayesi ile öne çıkan Resident Evil 7: BioHazard, sanal gerçeklik (VR) versiyonuna da sahip. Resident Evil 7: BioHazard'ın Metacritic puanı ise 86.

Bulunduğu platformlar: Xbox One, PlayStation 4, PlayStation VR, PC

Mario Kart 8 Deluxe

Listemizin iki Nintendo klasiğinden biri olan Mario Kart 8 Deluxe, efsaneleşen Mario karakterini 2017 yılına uyarlıyor. Temelde bir yarış oyunu olan Mario Kart 8 Deluxe, Nintendo'nun geçtiğimiz Mart ayında piyasaya sürdüğü Nintendo Switch oyun konsoluna özel olarak geliştirildi. Mario Kart 8 Deluxe'ün Metacritic puanı ise 92.

Bulunduğu platformlar: Nintendo Switch

PlayerUnknown's Battlegrounds

Nioh ve Nier ile birlikte listemizin en büyük sürprizi olan PlayerUnknown's Battlegrounds, kısa zaman içerisinde oldukça büyük bir kitleye ulaşmayı başardı. Online olarak oynan bir hayatta kalma oyunu olan PlayerUnknown's Battlegrounds, henüz erken erişimde olmasına rağmen milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor.

Bulunduğu platformlar: PC, Xbox One (Yıl sonunda kullanıma sunulacak)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Listemizdeki ikinci Nintendo klasiği olan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, tıpkı Mario gibi uzun zamandır beklenen oyunlardan biriydi. Kullanıma sunulduğu ilk andan bu yana tüm oyuncular tarafından övgüler alan The Legend of Zelda: Breath of the Wild, açık dünya oyunlarını sevenler için başarılı bir seçenek. Oyunun Metacritic puanı ise 97.

Bulunduğu platformlar: Nintendo Switch, Nintendo Wii U

Horizon Zero Dawn

Listenin Playstation 4'e özel olarak geliştirilen oyunlarından biri olan Horizon Zero Dawn, bilim kurgu ve açık dünya öğelerini buluşturuyor. Robotlarla dövüştüğümüz distopik bir atmosfere sahip olan Horizon Zero Dawn, The Legend of Zelda ile birlikte 2017 yılına şimdiden damgasını vuran oyunlardan. Horizon Zero Dawn'ın Metacritic puanı ise 89.

Bulunduğu platformlar: PlayStation 4

https://www.youtube.com/watch?v=RRQDqurZJNk

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.