Soundcloud, çalışanlarının yüzde 40'ını işten çıkarıyor

Soundcloud, çalışanlarının yüzde 40'ını işten çıkarıyor

İnternet üzerinden ücretsiz müzik dinleme ve indirmeye izin veren,  Berlin merkezli platform Soundcloud Londra ve San Francisco ofislerini kapatacaklarını duyurdu. Kuruculardan Alex Ljung'un şirket blogunda kaleme aldığı yazıda verdikleri kararın çok zor olduğunu ancak 173 çalışanının işlerine son vermek zorunda olduklarını bildirdi.

Şirket, bu kararı uzun dönemde büyümeyi sağlamak için yapılan maliyet kesintisi olarak nitelendiriyor.

Bundan 10 yıl önce iki İsveçli kafadarın bir araya gelip kurduğu Soundcloud, dijital müzik endüstrisinin sesi olup, milyonlarca dinleyiciye ulaştı. Şu anda 190 ülkede erişimi olan platform bugüne kadar toplam 193 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, geçtiğimiz yıl 70 milyon dolar Twitter'dan yatırım almıştı.

Son 1 yılda gelirini ikiye katladı

Şirket CEO'su bloğunda son 12 ayda gelirlerini ikiye katladıklarını açıklasa da, 2015'te 51 milyon euorluk bir kayıp yaşamıştı. 2016'da ise karını yaklaşık 24 milyon Avro olarak açıklamıştı.

Özellikle kazançlarının bir çoğunu telif haklarına ödemek zorunda olan dijital müzik endüstrisinde kar elde etmek oldukça güç. Şirketin rakibi Spotify da 2015 yılında yıllık gelirini 2,2 milyar dolara çıkarsa da, bugün hala  kar edebilmiş değil.

Şirketin, geçtiğimiz yıl SoundCloud Go'yu hizmete sunan şirket, dinleyicisine çevrim dışı ve reklamsız müzik dinleme fırsatı sunuyor.  İlk ay ücretsiz faydalanılan platform, aylık 5,99 ve 9,99 olmak üzere iki farklı servis sunuyor. Geçtiğimiz yıl müzik arşivine 25 milyon yeni şarkı platform  125 milyondan fazla şarkıya erişim imkanı sunuyor.

Soundcloud'un 175 milyon üyesi bulunuyor. Platform, sesini duyurmak isteyen bağımsız müzisyenler için önemli bir yere sahip.

Şirket öte yandan yönetim ekibinden de kayıplar veriyor. Geçtiğimiz aylarda şirket COO 'su Marc Strigel' ve finans direktörü Markus Harder'ı kaybeden şirketi önümüzdeki aylarda da çalkantılı bir süreç bekliyor gibi. Spotity ve Pandora gibi sektörün öncülerinin büyümeyi sağlamakta zorluk yaşadıkları bir dönemde CEO Alex Ljung'un nasıl adımlar atacağını hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.