Google, VR için özel hazırladığı 3D modelleme aracını tanıttı

Google, VR için özel hazırladığı 3D modelleme aracını tanıttı

Google, sanal gerçeklik uygulamalarının en önemli elementi olan 3 boyutlu obje geliştirme işini farklı bir boyuta taşıyor. Daha önce geliştirdiği boyama uygulaması olan Tilt Brush uygulaması ile oldukça başarılı bir iş çıkaran Google, şimdi de bu uygulamayla beraber herkesin (evet, kelimenin tam anlamıyla herkesin) sanal gerçeklik cihazları olan HTC Vive ve Oculus Rift ile 3D tasarımlar yapmasına imkan sağlayan Blocks uygulamasını duyurdu.

Blocks uygulaması, en basit haliyle çocukların oyuncak küplerinden ilham alınarak tasarlanmış ve tıpkı oyun oynar gibi 3D modelleme yapmanıza imkan veriyor. Şimdilik sadece HTC Vive ve Oculus Rift kullanıcılarına sunulan bu uygulama ile artık herkes 3D modelleme yaparak bu ürünleri internette sergileyebiliyor. Muhtemelen bu alanda bir pazar da oluşacaktır çok yakında ve böylece 3D modellerinizi satabileceksiniz.

Sanal gerçeklik cihazı sahiplerinin en büyük şikayeti, yeterince gerçekçi ve farklı 3D modellerinin bulunmaması. Yeni bir obje geliştirmek çok zaman aldığı için Google bunu kendi yararına kullanmayı başarmış gibi. Artık kullanıcılar şikayet etmek yerine kendi modellerini tasarlayıp kolaylıkla uygulamalara entegre edecekler.

Şimdiden kullanıcıların birbirinden iyi tasarımlar yapmaya başladığını belirten Google, Oculus'un Medium adını verdiği heykeltraş gibi çalışabildiğiniz ürününden "basitlik" yönüyle sıyrılıyor. Oculus'un uygulaması daha çok profesyoneller için uygunken Google'ın Blocks uygulaması, giriş seviyesindeki kitleyi çok iyi yakalayacak gibi görünüyor.

Sistemi incelemek ve yapılan işleri takip etmek için Google'ın Blocks sayfasını takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.