Alphabet, jeotermal enerji girişimi Dandelion'a 2 milyon dolar tohum yatırımı yaptı

Alphabet, jeotermal enerji girişimi Dandelion'a 2 milyon dolar tohum yatırımı yaptı

Google'ın çatı şirketi Alphabet'in hali hazırda X adlı alt şirketi altında inkübe ettiği ve jeotermal enerji girişimi Dandelion'a 2 milyon dolar tohum yatırımı yaptığını açıkladı. Dandelion girişiminin amacı ise jeotermal enerjiyi kullanarak evlerin ısınma ve soğutma ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiyle karşılamak. Alphabet'in inovasyon laboratuvarı olarak anılan X bünyesinde bağımsız bir girişim olarak ABD'de faaliyete başlayan girişim, 2 yıldır burada çalışmalarını sürdürüyordu.

X, SolarCity ve Mosaic gibi şirketlerde deneyimi olan takım bir araya gelerek küresel ısınmayla da mücadele veren bir girişim halini aldı aynı zamanda. Çünkü yenilnebilir enerji kullanımı sayesinde hem maliyetleri azaltan hem de karbon salınımı konusunda çok daha çevre dostu çalışan sistemler jeotermal enerjiyle evlere girmeyi hedefliyor.

Dandelion maliyet avantajlı ve çevre dostu

Dandelion CEO'su Kathy Hannun, yaptığı açıklamalarda projeye başlamalarının sebebini milyonlarca ev sahibinin hem çok pahalı hem de kamyonetlerle teslimatı yapılan yakıtları kullanıyor olmasını gösterdi. Bu çok pahalı ve çevreye de zararlı etmenlerden ziyade jeotermal enerjinin gücünden faydalanmaya inanan girişim, özel jeotermal pompalarıyla hem evi ısıtabilen hem de soğutabilen özel bir sistem geliştirdi.

Şimdilik New York eyaletinin, Hudson Valley ve Capital Region adlı bölgelerinde operasyonunu sürdüren Dandelion'un amacı jeotermal enerjiyi daha fazla yaymak ve kendi sistemlerinin düşük kurulum maliyetleri sayesinde de bu hedefe daha hızlı ulaşmayı amaçlıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.