Taylandlı fintech girişimi Omise 25 milyon dolar yatırım aldı

Taylandlı fintech girişimi Omise 25 milyon dolar yatırım aldı

Asya'da online ödeme kabulünü sağlayan ödeme çözümü girişimlerinden birisi olan Omise, 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırımın herhangi bir fon tarafından değil, ICO yoluyla yani Initial Coin Offering yoluyla olması da dikkat çekici bir gelişme oldu. Omise, yeni başlatacağı blockchain projesi üzerinden 25 milyon dolarlık token sattı.

Şu anda OmiseGO adlı bir girişim üzerinde çalışan Omise, OmiseGO'yu Ethereum temelli bir blockchain projesi olarak hayata geçirmeye hazırlanıyor. Özellikle "unbank" adıyla anılan bankası olmayan kullanıcıları hedefleyecek olan OmiseGO'nun 2017'nin dördüncü çeyreğinde faaliyetlerine başlaması bekleniyor.

2.6 milyon dolarlık Seri A yatırımını Mayıs 2015'de alan Bangkok merkezli girişim, son olarak Haziran 2016'da 17,5 milyon dolarlık Seri B yatırımı almayı başarmıştı. OmiseGO için SDK'larını da açan firma geliştiricilerin kendilerine özgü cüzdanlarını ve sadakat programlarını geliştirebilmelerini de sağlayacak bir altyapı da sunacak. Ancak OmiseGO'nun Ethereum temelli blockchain altyapı projesini hayata geçirmek için daha ortada hiçbir şey yokken yaptığı 25 milyon dolarlık satış, bu projeye olan güven ve ilgiyi ortaya koyuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.