Uygulama geliştirmek yerine tişört satan yazılımcının hikayesi

Uygulama geliştirmek yerine tişört satan yazılımcının hikayesi

Birçok kişi kariyer hayatını bırakıp, hayallerinin peşinden gitmek ister. Ancak yine birçok kişi, risk almaktan, hata yapmaktan çekindiği için o herşeyin başlangıcı olan ilk adımı atamaz. Bir de Marcin Krzyanowski gibiler var. Tesadüfen, eğlenmek için bir şeyler üretir, herkesin beğenisini toplar ve ondan para kazanmaya başlar.

Marcin Krzyanowski bir mobil uygulama geliştiricisi. Bir gün iOS geliştiricilerinin çok seveceğini düşündüğü bir tişört tasarlar. Tişört tasarımı da aslında oldukça basittir. Birçok tasarımcının kullanmaktan haz almadığı programlama dili Swift logolu tişörtlerin yerine, başka bir programlama dili olan Objective-C'yi  atıfta da bulunarak bir dinozor ile tasarlar.  Fotoğrafını çeker ve Apple'ın geliştirmeciler için geçtiğimiz ay düzenlediği konferansın kayıtlarının olduğu  bir tarihte  aşağıdaki gibi Twitter'da yayınlar.

Teespring üzerinden sattığı tişörtler oldukça ilgi görür. Bu ilgiye oldukça şaşıran Marcin yaşadığı deneyimi bloguna taşır. Kampanyanın beklediğinin çok daha ötesinde olduğunu yazan geliştirici, 23,99 ila 24,99 dolara sattığı tişörtlerin şu anda bir yazılımcının kodladığı uygulamadan 24 katı daha pahalı olabileceğini belirtiyor.

3 gün süren kampanya boyunca, tutundurma çalışması olarak attığı tek bir tweet 12 binin üzerinde görüntülenme ve 1,737 etkileşim almış. Bu da Teespring'de  641 kez görüntülenmeye sebep olmuş. Öyle ki bu sayı mağazanın tüm dönüşümünün %5'ini oluştururmuş

Toplam 824 dolarlık bir satış yapan geliştirici net karının 272 dolar olduğunun altını çiziyor.

Üstelik, 3 günde marka sadakatini sağlayıp, küçük ama mutlu bir müşteri topluluğu oluşturuyor. Hatta kullanıcıların ürettikleri içerikler bile Twitter'da boy gösteriyor.

Marcin'in yaşadığı deneyim birçok pazarlama uzmanına aslında çok şey öğretiyor. Orijinal bir fikirle, hedef kitlenizin beklentileri doğrultusunda, doğru zamanda ve yerde değer yaratabilirsiniz hatta marka temsilcileri bile yaratıp onların içerik oluşturmalarını bile sağlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.