Sadece tasarım ürünlerin satıldığı bir pazar yeri olma hedefi ile yola çıkan Pigalata, tasarımcıların ücretsiz bir şekilde kendi dükkanlarını açmasına imkan tanıyor. Pigalata, el emeği ürünleri satmak isteyen yetenekler için pazara giriş bariyerini aşağı çekiyor.
2015 yılında Kıvanç Kuş tarafından kurulan Pigalata projesi 2017 yılının başında Taner Özkaya tarafından devralındı. Şu an için 4 kişilik bir ekip tarafından yönetilen Pigalata, iyzico'nun pazar yeri entegrasyonuna da sahip. Altyapı çalışmaları 2015 yılında tamamlanan ve 2016 yılında aktif olarak kullanılmaya başlanan Pigalata, yola kendi sermayesi ile çıktı ve bugüne kadar herhangi bir yatırım almadı.
124'ü aktif toplamda 136 dükkana ev sahipliği yapan Pigalata içinde toplamda 2 bin 200 adet ürün aktif olarak satışta. 8 farklı kategoride pek çok ürünün satışına imkan sağlayan Pigalata'da çanta ve cüzdandan tutun da yağlı boya tablolara kadar zengin bir ürün çeşitliliği var.
Dükkan açma bedeli almıyor
Aylık olarak ortalama 25 bin TL ciro elde ettiğini söyleyen Pigalata, gelir modeli olarak komisyon tercih etmiş. Dükkan açmak veya ürün listelemek için herhangi bir ücret talep etmeyen Pigalata, gerçekleşen ürün satışlarından yüzde 10 komisyon alıyor.
Sıkı Webrazzi okuyucularının hatırlayacağı Zet.com ile doğrudan rakip konumda olan Pigalata, dükkan açma bedeli almayarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor. Tasarımcılar için oluşturulan bir platform olması nedeniyle daha çok el emeği ürünlerin satışına aracılık etmek isteyen Pigalata, özellikle kadın girişimcilere destek olmak istiyor.
Sosyal projeler ve kadın girişimciler için kampanyalar kapsamında komisyon bedellerini düşürebileceğini de belirten Pigalata,başarılı bir web sitesine sahip. Pigalata'nın en büyük eksikliği ise kesinlikle mobil uygulama. Bu tip pazar yerlerinin günün standartlarını izleyerek yaratıcı bir içerik kurgusuyla mobil öncelikli hale gelmesi, rakiplerinden belirgin bir biçimde ayrışmasını sağlayabilir.