HaveBrand: Markalaştırılmış alan adı satış platformu

HaveBrand: Markalaştırılmış alan adı satış platformu

İnternet girişimleri için isim ve uygun alan adı bulmak halen en çok zaman alan işlerden biri. HaveBrand.com da bu iki sıkıntıya çözüm sunma niyetiyle yola çıkıyor ve alan adlarını markalaştırarak satışa sunuyor.

Abdulkadir Gündüz ve Mustafa Berker Baltaoğlu tarafından Nisan ayında açılan HaveBrand, alan adı arayışında olanları 'etkileyerek' satış yapmak isteyen bir girişim. Kurucu ortaklar hem kendi alan adlarını satışa sundukları gibi, dışardan da alan adını satmak isteyenlere de aracılık ediyor. Şu anda Havebrand.com'da 321 (%55'i kurucuların) alan adı bulunuyor ve 143 alan adı da eklenmeyi bekliyor. Abdulkadir Gündüz, farklı platformlardan alacakları 150 civarında alan adını da kendi portföylerine ekleyeceklerini paylaşıyor.

Oldukça yeni bir girişim olan Havebrand, alan adlarını popülerite, yaş, uzantı, yazım hatalarına karşı duyarlılık gibi çeşitli kriterlere göre derecelendiriyor. Kriterlerin çoğuna uygun olan ve satılması uygun görülen alan adlarının sahipleri, aşağıdaki paketlerden birini seçerek platformda satış yapabiliyor.

  • Gümüş Paket : Onaylanan her bir alan adı için 25,00 TL ile logo tasarımı yapılır.
  • Altın Paket : Onaylanan her bir alan adı için 45,00 TL ile logo ve 10 saniyelik kısa intro çalışması yapılır.
  • Platin Paket : Onaylanan her bir alan adına yönelik olarak logo ve intro çalışmalarının yanı sıra editör seçimleri arasında yer alır. 95,00 TL ile ücretlendirilir ve 7 gün süre ile geçerlidir.

Yüzde 15 komisyon

Alan adı satıcılarılarının site içinde reklam vermesine da olanak tanıyan Havebrand, üçüncü şahıslara ait olan alan adlarının satışından yüzde 15 oranında komisyon alıyor. Satış tarihindeki kur üzerinden Türk lirası (TL) karşılığı hesaplanarak komisyon bedeli alan girişim İngilizce dil desteği de sunuyor ama bu konuda bazı eksikler de göze çarpıyor.

Havebrand'ın jenerik alan adı arayanlar için tatmin edici olacağını söylemek zor ve alan adı pazarında kendine has bir kullanıcı kitlesi yakalaması için biraz çaba göstermesi gerektiğini söyleyebilirim. Diğer yandan Türkçe alan adı satışlarının 2 yıl önce 3 milyon TL'ye ulaştığını paylaşmıştığını da eklemeden geçmeyelim. Bir başka alan adı satış platformu olan Alanadlari.com da 2015'te 854 bin TL'lik satış yaptığını paylaşmıştı.

Eğer bir alan adına/markaya ihtiyacınız varsa 20 farklı kategorideki alan adlarını havebrand.com'da inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.