Günlük 5 film öneren Little Movies, yerli serinin ilk mini uygulaması

Günlük 5 film öneren Little Movies, yerli serinin ilk mini uygulaması

Sinema severler için başarılı bir mobil uygulama Little Movies, yeni filmler keşfetmek isteyen kullanıcıları hedefleyen mini bir uygulama. Lansmanını geçtiğimiz haftalarda Product Hunt'tan yapan Little Movies, günün öne çıkanlar listesinde yer almıştı.

Her gün 5 kategoride yeni bir film öneren Little Movies, Türkiye'den girişimciler tarafından İstanbul ve ABD'de faaliyet göstermek üzere kurulan epcsht LLC firması tarafından geliştirildi. Little Apps adlı bir uygulama serisi geliştirmeyi hedefleyen epcsht, serinin ilk ürünü olarak Little Movies'i birkaç hafta önce kullanıma sundu. 2016 yılının Ağustos ayında Furkan ve Tuğkan Cengiz tarafından kurulan epcsht LLC, bugün  10 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Her biri kullanıcılarına her gün yaşayabilecekleri küçük deneyimler sunan uygulamalardan oluşacak Little Apps, farklı kategorilerde uygulamalar içerecek ve uygulama pazarını test etmek amacı ile kullanılacak. Planlanan Little Apps mini uygulama serisinin ilk meyvesi Little Movies. 80 ila 100 saatlik bir sürede geliştirilen Little Movies, oldukça basit bir çalışma mantığına sahip. Her gün komedi ve aksiyonun da dahil olduğu toplamda 5 kategoriden birer tane yeni film öneren Little Movies uygulaması, sade tasarımı ve kolay kullanımı ile rakiplerinin önüne geçiyor.

Önerdiği filmler hakkında detaylı bilgiler de paylaşan Little Movies, filmi satın alıp izleyebileceğiniz iTunes platformuna da bağlantı sağlıyor. Şu an için sadece iOS platformu için kullanıma sunulan Little Movies, önerilen filmlerin fragmanlarını kullanıcılarına sunuyor ve izleme listeleri oluşturulmasına da imkan tanıyor.

Basit ve kullanışlı

Günlük ortalama 100 indirilme sayılarına ulaşan ve sadece 45 MB büyüklüğünde olan Little Movies, kullanıcılarını yaklaşık 90 saniye boyunca uygulama içinde tutmayı başarıyor. Yapım sürecinde harcanan vakit haricinde herhangi bir sermayeye sahip olmayan Little Movies, gelir modeli olarak iTunes Affiliate entegrasyonunu kullanıyor. Yakın gelecekte uygulama içine reklamların gelebileceğini de ekleyelim.

Geçtiğimiz yıllarda Little Movies'le benzer çalışma mantığına sahip olan uygulamaların karşımıza çıktığını da hatırlatalım. Özellikle 2014 yılında oldukça popüler bir uygulama haline gelen HerGünBirFilm, ve yakın zamanda Türkiye'den ünlü isimlerin desteğini alarak lansman yapan TINQ gibi uygulamalar, kullanıcılarına başarılı öneriler yapıyordu.

"Little" serisini devam ettirmek isteyen epcsht LLC'nin bir sonraki projesi ise Little News olacak. Günün en önemli haberlerini kullanıcıları sunması planlanan Little News, habere ulaşım işlemini oldukça kolaylaştırabilir.

Little Movies oldukça basit bir çalışma mantığına sahip olsa da, kesinlikle kullanışlı bir uygulama. Sinema konusunda tavsiyeye ihtiyaç duyan herkesin kullanabileceği Little Movies, arkadaşlarından film önerisi isteyen kullanıcıların imdadına yetişecek. Dilerseniz Little Movies uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.