Facebook aylık 2 milyar kullanıcı barajını aştı

Facebook aylık 2 milyar kullanıcı barajını aştı

Günümüzün en popüler sosyal ağı Facebook, aylık 2 milyar kullanıcı barajını açtığını duyurdu. Geçtiğimiz Mayıs ayında yılın ilk çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklarken aylık kullanıcı sayısının 1.94 milyarı geçtiğini duyuran Facebook, yaklaşık 3 ay içinde 2 milyar eşiğini geçti.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg tarafından duyurulan gelişmeyle birlikte Facebook, rakiplerine oldukça büyük bir fark atmış oldu. Facebook'un en önemli rakiplerinden biri olan Youtube, geçtiğimiz hafta her ay 1.5 milyar kayıtlı kullanıcı tarafından ziyaret edildiğini açıklamıştı.

Her gün 750 milyon yeni arkadaş ekleniyor

Günümüzün diğer popüler platformlarına bakacak olursak Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp 1,2 milyar (Şubat 2017), Messenger 1,2 milyar (Nisan 2017), WeChat, 889 milyon (Aralık 2016), Instagram 700 milyon (Nisan 2017), Twitter 328 milyon (Nisan 2017) ve son olarak Snapchat 255 milyon (Mayıs 2017) kayıtlı kullanıcıya sahip.

Newsroom üzerinden de bir açıklama paylaşan Facebook, sosyal ağında her gün 1 milyar kullanıcının gruplara katkı sağladığını; 175 milyondan fazla kişinin kalp tepkisini kullandığını; 750 milyon yeni Facebook arkadaşlığının kurulduğunu ve 800 milyon kişinin gönderi beğendiğini duyurdu. 2 milyar kullanıcıya ulaşmasını kişiselleştirilmiş video projesi “Good Adds Up” ile kutlayan Facebook, video arayıcılığıyla tüm kullanıcılarına teşekkür etti.

Ana platform Facebook olsa da şirketin Messenger, WhatsApp ve Instagram'a da sahip olduğunu hatırlatalım. Kısacası Youtube'un ardından 2 milyar kullanıcı barajını geçmesi beklenen diğer platformlar yine Facebook'un sahibi olduğu Messenger ve WhatsApp. Hızla büyüyen Instagram ise yakında 1 milyar aylık kullanıcı barajını geçenler listesine katılacak.

Bir süre öncesine kadar büyümesi yavaşladığı konuşulsa da Facebook'un internet.org girişimi ağın büyümeye devam etmesinde kritik rol oynuyor. Bununla birlikte Facebook, reklam gelirlerini de arttırmaya devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.