Apple, göz takibi yapan SMI'yı satın aldı

Apple, göz takibi yapan SMI'yı satın aldı

Apple merkezi Almanya'da bulunan ve bugüne kadar göz takibi konusunda önemli kazanımlar elde etmeyi başarmış olan SensoMotoric Instruments'ı (SMI) satın aldı. MacRumors adlı web sitesinde ilk kez duyurulan satın alma sonrasında resmi bir açıklama yapılmazken, Apple ise soruları klasik cevabıyla yanıtladı. Bu cevap her zaman olduğu gibi Apple'ın zaman zaman küçük teknoloji firmalarını satın aldığı ve bunlarla ilgili planlarını asla konuşmadığı yönünde tekrarlandı.

1991 yılında Almanya'da kurulan ve göz takibi konusunda uzmanlaşan SMI, son yıllarda özellikle artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR)  konularına eğilmiş. Özellikle gözünüzü takip eden ısı haritaları ve veri odaklı çalışmasıyla da dikkat çekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=16VtA0YIddA

Satın alma sonrasında SMI web sitesinde de bazı güncellemere gitmiş. Şirketin adres bilgileri ve yönetim kadrosu siteden kaldırılırken, hali hazırda mevcut ürünlerin listelenmesine de son verilmiş durumda. Bu da Apple'ın SMI'ı satın alarak tamamen bünyesine kattığını gösteriyor ve şirketin merkezi de Cupertino'ya taşınıyor.

Böylece SMI ve teknolojileri bundan böyle Apple'ın kendi içindeki teknolojileri geliştirmek için kullanılacak. Apple'ın son dönemde artırılmış gerçeklik ve VR konusundaki ilgisi ise bu satın almayı açıklıyor. Apple'ın SMI için ne kadarlık bir rakam ödediğinin belli olmadığını da son olarak belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.