League of Legends için İstanbul'a 10 milyon TL'lik sunucu yatırımı

League of Legends için İstanbul'a 10 milyon TL'lik sunucu yatırımı

Dünyada ve ülkemizde en popüler eSpor oyunlarından birisi olan League of Legends'ın yapımcısı Riot Games, yaptığı önemli bir yatırım ile sadece ülkemiz için sunucu kurulumunu gerçekleştirdi. Riot Games'in yaptığı resmi açıklamayla ortaya çıkan gelişmeye göre artık oyunun sunucuları İstanbul'da olacak. Bundan önce Türk oyuncular genellikle Riot Games'in Türkiye'deki oyunculara özel olarak hizmet vermek üzere ayrılmış yurt dışındaki sunucularında oyun oynuyordu. Şimdi ise, Türkiye sunucularının açılmasıyla birlikte oyuncular performans ve ping değerleri açısından çok daha kaliteli ve hızlı bir oyun deneyimi yaşama fırsatı bulabilecek.

Türkiye'de bir ofisi bulunan Riot Games, yaptığı açıklamada ilk günden bu yana yerel sunucuların hayalini kurduklarını ancak bunların hem maliyetler sebebiyle hem de alan sebebiyle hemen gerçekleşemediğini de aktardı. League of Legends sunucularının standart ekipmanlardan oluşmadığını, bu sunucuların özel sipariş üzerine ve özel parçalarla üretilen yapılar olduğunu düşündüğümüzde Riot Games'in Türkiye'ye ciddi bir yatırım yaptığını da söylememiz mümkün. Riot Games de bu durumun farkında ve açıklamalarına göre hem şehir merkezinde bir yer hem de güvenli ve gerekli fiziksel alan ihtiyaçlarını karşılamak için ciddi yatırım yapıldığı ifade ediliyor. Bununla birlikte sunucular ve bunların Türkiye'ye ithalatı ve vergileri de Riot Games'in katlandığını açıkladığı maddi külfetler arasında gösterilmiş.

10 milyon TL'lik League of Legends yatırımı

Riot Games Türkiye Ülke Müdürü Bora Koçyiğit tarafından yapılan açıklamaya göre, Riot Games'in bu sunucu kurulumları için ülkemize yaptığı yatırımın toplam miktarı ise tam 10 milyon TL. 5 yıl önce kurulan Riot Games Türkiye ofisi böylece oyunu yerelleştirme konusunda belki de en önemli bir başka adımı atarak Türk oyunculara çok daha hızlı bir oyun deneyimi sunmaya başladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.