Snapchat'e Haritalar özelliği geliyor

Snapchat, yeni özellikleriyle Instagram'a meydan okuyor. Instagram ve Snapchat yarışında Snapchat'in kendine yeni özellikler ekleyerek farklı bir trendi yakalaması gerektiğini sizlere aktarmıştık, daha 24 saat geçmeden Snapchat Haritalar özelliğini duyurdu.

Instagram'ın bir süre önce duyurduğu konum hikayelerini akıllara getiren Snapchat Haritalar, aslında Instagram'ın yine Snapchat'ten kopyaladığı Özel Hikayeler isminde bir başka özelliğiydi. Dolayısıyla Snapchat, Instagram ne yaparsa yapsın yoluna bakacakmış gibi görünüyor.

Gelelim Snapchat'in yeni haritalar özelliğine; bu özellik aslında yakındaki arkadaşlarınızın neler yaptığını görmenizi sağlıyor. Üstelik sadece arkadaşlarınızı değil yakınınızdaki kullanıcıları da görüntüleyebiliyorsunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=bvl82FfnUvw

Tabi arzu ederseniz konumunuzu gizleyerek Snap'in sırf bu duruma özel ürettiği "hayalet modu" olarak da takılmanız mümkün! Eğer konumunuzu paylaşmak isterseniz, arkadaşlarınız size özel hazırlanan Actionmoji'nizi harita üstünde görüntüleyebiliyor.

Peki bu özelliğe nasıl ulaşılıyor?  Snapchat kamerasından "zoom out" yaparak Snap Map'i görüntüleyebiliyorsunuz. Snap Map hali hazırdaki Snapchat deneyiminin üzerinde bir katman olarak yerini alıyor.

Bunu ilk defa yapacak olan Snapchatter'lar uygulamayı güncelledikten sonra tekrar uygulamayı açtıklarında Maps'i nasıl kullanacaklarını anlatan bir yönerge ile karşılaşacaklar.

Bu arada Snapchat'in bu özelliği kendi başına geliştirmediğini de belirtelim. Kaynaklar Snapchat'in sosyal harita uygulaması Zenly'yi 250 Milyon Dolar ile 350 Milyon Dolar arası bir fiyata aldığını paylaşıyor. Snapchat'in Zenly ile çalışma prensibi, Facebook ve Instagram'ın çalışma modeli ile aynı. Paris'te kurulan Zenly şimdiye kadar 4 Milyon indirmeye sahipti. Zenly artık Snapchat'in kanatları altında!

Snapchat'in yeni özelliği karşısında bakalım Instagram'ın bir sonraki hamlesi ne olacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.