Google Analytics'in yeni arayüzü kullanıcıların yarısından fazlasına açıldı

Google Analytics'in yeni arayüzü kullanıcıların yarısından fazlasına açıldı

Google Analytics ürün yöneticilerinden Ajay Nainani'nin paylaştığı Tweet'e göre Google Analytics'in yenilenen arayüzü rastgele seçilen kullanıcılara açılmış durumda. Google Analytics kullanıcılarının yarısı artık yeni arayüz ile hareketleri takip ediyor.

Anasayfada ve özel değişiklikleriyle dikkat çeken yeni tasarıma birlikte bakalım.

2017 yılının başlarında test edilmeye başlanan bu yeni arayüz daha önce yapılan birçok denemenin aksine kalıcı olacak gibi görünüyor. Yenilenen giriş ekranı, kullanıcıların ilgilendikleri çok daha fazla veriye, anında erişebilecekleri şekilde tasarlanmış. Yapılan değişiklik doğrultusunda ana sayfada görünen veriler:

  • Seçilen zaman aralığındaki trafik
  • Anlık aktif kullanıcılar
  • En aktif sayfalar
  • Seçilen zaman aralığındaki gelir
  • Seçilen zaman aralığındaki dönüşüm oranı
  • Seçilen zaman aralığındaki oturumlar

Ayrıca "Nasıl kullanıcı kazanırsınız?" sorusuna özel bir bölüm ayrılmış gibi görünüyor. Bu bölümde Analytics hesabınızdaki verilerden (trafik kanalları, kaynaklar, medium, referanslar...) faydalanarak öneriler ve cevaplar yer alacak.

Google Analytics açılış ekranı henüz size açılmadıysa aşağıdaki ekran görüntüsünden inceleyebilirsiniz. Herkese ne zaman açılacağı konusu ise henüz belli değil. Bir sonraki "rastgele" kişi siz olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.