Fransa 2023'te insansız demiryolu taşımacılığına geçeceğini duyurdu

Fransa 2023'te insansız demiryolu taşımacılığına geçeceğini duyurdu

Fransa'nın ulusal demiryolu işletmecisi SNCF, otonom araç dünyasına farklı bir boyut kazandıran bir açıklamada bulundu. SNCF, 2023 yılına kadar insansız (otonom) demiryolu taşımacılığına geçeceğini duyurdu. Yüksek hızlı trenlerin insansız olarak 2023'de kullanıma sunulmasını planladıklarını açıklayan SNCF, 2019 yılına kadar prototipleri bitirip testlere başlamayı hedefliyor.

Zaten 321 km/s hızında gidebilen SNCF trenlerine, yoldaki nesneleri tanımlamasına izin verecek sensörler, acil ve normal durumlarda kullanılabilecek fren sistemleri ve uzaktan kumandalı pilot sistemleri eklenerek geliştirilecek. İlk zamanlarda bir şeylerin ters gitmesi durumunda (ki bu ihtimalleri yıllar süren testler sırasında çözmeleri gerekiyor) misafirlerini yönlendirecek olan ve kontrolü ele alabilecek bir kondüktör tabi ki trende yer alacak. Ayrıca trende öngörülemeyen sorunların çözümünün bile uzaktan sağlanabilmesi için çalışmalar yapılıyor.

Otonom araç popülaritesi artmaya devam ettikçe beklentiler de artıyor haliyle. İnsansız araçlar (taşımacılığın her türü için geçerli) herkese daha güvenli, daha ekonomik, daha etkili ve daha faydalı olmayı vaadediyor. Tesla'dan Toyota'ya kadar herkes bu amaç uğruna çalışıyor ve hatta bazı ülkeler çalışmanın da ötesinde bu araçların sokaklarında gezmesine yakın zamanda izin vermeye başlıyor.

Bakalım bu vaatler yerine getirilebilecek mi yoksa insansız araçlar uzun bir süre için sadece "lüks" olarak mı kalacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.