5 dolarlık bilgisayar Omega2, Türkiye’de satışa çıkıyor [İndirim kodu]

5 dolarlık bilgisayar Omega2, Türkiye’de satışa çıkıyor [İndirim kodu]

Geçtiğimiz Ağustos'ta tanıtılan Onion Omega2, uygun fiyatı ve küçük boyutlarıyla Raspberry Pi'a hızlı bir alternatif olmuştu. Kitlesel fonlama siteleri Kickstarter ve Indiegogo'da büyük başarı yakalayarak toplam 1.5 milyon dolar destek toplayan Omega2, Türkiye'de satışa çıkıyor.

Rasberry Pi rakibi Onion Omega2, Rasberry Pi modellerinden çok daha küçük ve sadece 4 cm büyüklüğünde. Linux destekli bir bilgisayar olan Onion Omega2, Wi-Fi, depolama alanı ve SD Kart slotu gibi özellikler barındırıyor.

40 TL fiyat etiketine sahip

Özellikle nesnelerin interneti temelli projeler için biçilmiş kaftan olan Omega2'nin kendine ait bir uygulama mağazası da bulunuyor. Kullanımı oldukça kolay olan ve tak - çalıştır modeli ile çalışan Omega2, Arduino ile entegre bir şekilde de kullanılabiliyor.

Küçücük gövdesine oldukça fazla özellik sığdıran Onion Omega2, 580 Mhz işlemci, 64 MB RAM, 16 MB depolama alanı, UBS 2.0 bağlantısı ve 15 GPIO pinine sahip. Omega2'nin daha güçlü teknik özelliklere sahip Omega2 Plus adında farklı bir versiyona sahip olduğunu da ekleyelim.

Ülkemizde Robokolik distribütörlüğüyle satılacak olan Onion Omega2 ve Omega2 bileşenleri 40 TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor. Fiyat ve boyut anlamında rakiplerinin oldukça önünde olan Onion Omega2, kendi nesnelerin interneti projesini geliştirmek isteyen kullanıcıların için oldukça başarılı bir alternatif.

Yukarıda da belirttiğimiz üzere “WEBRAZZI10” indirim kodu ile Robokolik'in tüm ürünlerinde yüzde 10’luk indirimden faydalanabilirsiniz. İndirim kodunun 200 kişi ile sınırlı olacağına ve 1 Ağustos 2017 tarihine kadar geçerli olacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.