Startuplar için logo tasarımı: Logolix

Girişimcilerin logo tasarımı problemi için Logolix önemli bir alternatif olabilir. Bir girişiminiz olduğunda ilk düşündüğünüz şeylerden biri bu girişimin kimliği oluyor. Aynı anda birden fazla maliyetle boğuşurken oluşturacağınız  yapının en vazgeçilmez parçası olan logonuzun tasarımı için bütçeyi ilk zamanlarda ayarlayamayabilirsiniz. Çevrenizde tasarımcılar olsa da bazen yepyeni bir şey inşa ederken birilerin borçlu olmak istemeyebilirsiniz.

Sanırım Logolix'in tasarım ekibi de bu durumun farkında olacak ki bir araya gelerek girişimler için bir hizmet sunmaya karar vermiş olmalı. Tasarımcı arayıp bulmak ya da eş dosttan rica etmek yerine Logolix'e girip logolar konusunda sunduğu seçeneklere bakmak çok daha pratik bir çözüm olabilir.

Logolix sahip olabileceğiniz logolar için 3 seçenek sunuyor. Ücretsiz Logolar, Özel Logolar, Özel İsteğe göre Logolar.

Ücretsiz Logolar seçeneğinde, ekibin daha önce birtakım projeler için geliştirdiği kullanılmamış logolar açık bir kaynak olarak sunuluyor. İçinde 30'un üzerinde tasarımı bulunduran galeriden ücretsiz logoları seçerek ihtiyacınız olan dosyaları indirebiliyorsunuz. Bu seçenek mvp'ler ve giydirmeler için oldukça kullanışlı olabilir. Ayrıca e-maillere abone olarak daha fazla logo seçeneğine de erişebiliyorsunuz.

Özel Logolar seçeneğinde ise girişiminizin fikrine uygun bir logo tasarımı satın alabiliyorsunuz. Ancak sadece satın aldığınız logoyu kullanabiliyorsunuz. Logo başına fiyatlandırma 300 dolar. Bu rakam ABD'deki startuplar için uygun olabilir fakat kur farkından dolayı Türkiye'de de bu fiyatlara gayet güzel bir logoya sahip olmanız mümkün.

Özel İsteğe göre Logolar ise birinci sınıf bir logoya sahip olmanızı sağlıyorlar. Bu birinci sınıf logo seçenekleri üç paket halinde kullanıcıya sunuluyor. Logo tasarımı, logo ve sosyal medya tasarımları ve kurumsal kimlik paketlerinin fiyatları sırasıyla 500 dolar, 750 dolar ve 1300 dolar olarak belirtiliyor.

Özel ve isteğe göre logolar daha çok kurumsal şirketleri hedefliyor

Tüm kategorilerde olabildiğince uygun fiyatlar sunmaya çalıştıklarını belirten Logolix ekibi, girişimlere nasıl değer verdiklerini web sitelerinde detaylı bir biçimde açıklıyorlar. Logolix temelde Jovan Babovic tarafından koordine edilen bir uzaktan çalışan tasarım ekibinden oluşuyor. Ekip, girişimler için logo tasarımına yönelmiş durumda ve amaçları her seviyeden girişimin erişebileceği yüksek kaliteye sahip logolar üretmek. Daha önce birçok popüler site ve uygulama için logolar yapmış olan ekip, bir işletmenin kurulma aşamasında, bir web sitesi ya da uygulama yapılacağı zaman başvurulacak bir yer olarak görülmek istiyorlar.

Kendileriyle iletişime geçmek isteyenleri bir Typeform'a yönlendiriyorlar ancak Typeform bir türlü açılmıyor, dolayısıyla bir süre isteğe özel logolar için kendilerine ulaşamayabilirsiniz. Yine de bana kalırsa Logolix'in ücretsiz logo hizmeti kullanılabilir ama Özel ve İsteğe Özel Logo Tasarımı seçenekleri şimdilik Türkiye'deki girişimler için pek uygun seçenekler değil. Bu seçenekler maliyetini düşürmek isteyen kurumsal firmalar için avantajlı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.