Spotify çalma listelerinde sponsorlu şarkıları deniyor

Spotify çalma listelerinde sponsorlu şarkıları deniyor

Her geçen gün kullanıcı sayılarını arttırsa da henüz karlılığı yakalayamayan Spotify, yeni bir gelir modeli üzerinde çalışıyor. Sponsorlu şarkılar ile gelir elde etmeye çalışacak olan Spotify'ın sessiz sedasız "Sponsorlu şarkı" testlerine başladığı Twitter'da ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde 140 milyon aylık aktif kullanıcı barajını aşan Spotify'ın kullanıcılarının büyük çoğunluğu Spotify'ın ücretsiz versiyonunu kullanıyor. Büyük çoğunluktan kastım ise yaklaşık 90 milyon kullanıcı. Hal böyle olunca servislerini ücretsiz olarak kullanan abonelerinden de gelir etmek isteyen Spotify, listelerin içine sponsorlu şarkılar yerleştiriyor.

Henüz test aşamasındaki özellik, Premium kullanıcıları kapsamıyor. Kısacası eğer Spotify'ı ücretsiz olarak kullanıyorsanız dinlediğiniz herhangi bir şarkı listesi içerisinde alakasız bir şarkı ile karşılaşabilirsiniz.

Reklamlardan daha başarılı görünüyor

Tabii ki bu sponsorlu şarkıların halihazırda Spotify'ın ücretsiz versiyonunda kullanılan reklamlardan daha başarılı bir gelir modeli olarak göründüğünü de ekleyelim. Son olarak kullanıcıların karşılaştığı sponsorlu şarkıları dinlemek zorunda olmadığını, diğer reklamlardan farklı olarak atlanabildiğini belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar Spotify uygulamasının ayarlar kısmından bu özelliği kapatılabiliyorlar.

Özelliğin test sürecinden ne zaman çıkıp genel kullanıma sunulacağı hakkında ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Sponsorlu içerik ve şarkıların Spotify'ın finansal problemlerini çözüp çözemeyeceğini ise zaman gösterecek. Spotify Haftalık Keşif listelerinin yalnızca 2015 yılında 3 milyar kez dinlendiğini açıklamış, geçtiğimiz yıl da yeni çıkan albümler için Release Radar listelerini yayına almıştı. Sponsorlu şarkılar bu ve benzeri listelerin popülerliğinin doğrudan gelire çevrilmesini sağlayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.