İnternetten yapılan kartlı ödemeler 8,5 milyar TL'ye ulaşarak yeni bir rekor kırdı

İnternetten yapılan kartlı ödemeler 8,5 milyar TL'ye ulaşarak yeni bir rekor kırdı

Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) geçtiğimiz Mayıs ayı için açıkladığı verilere göre, internetten yapılan kartlı ödemeler yeni bir rekor kırdı. Buna göre internetten yapılan kartı ödemeler 8.5 milyar TL seviyelerine kadar yükselerek Mayıs ayında bir rekora imza attı ve toplam kartlı ödemeler içindeki payı yüzde 15'e çıktı. Geçtiğimiz Mart ayında internetten yapılan kartlı ödeme tutarı ise 7.3 milyar TL'ydi.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 50.9 milyar TL olan kartlı ödeme tutarı 2017 yılının Mayıs ayında yüzde 14'lük bir yükselişle 57.7 milyar TL oldu. Yapılan 57.7 milyar TL'lik demenin 51.8 milyarının kredi kartları ile 6 milyar TL'sinin ise banka kartları ile gerçekleştirildiğini de belirtelim. Geçtiğimiz yıl banka kartları ile 4.3, kredi kartlarıyla ise 46.6 milyar TL ödeme yapılmıştı. Kısacası geçtiğimiz yıla oranla kredi kartları yüzde 11, banka kartları ise yüzde 40'lık yükseliş yakalamış.

İnternetten yapılan kartlı ödeme tutarı 8.5 milyar TL

Yapılan 57.7 milyar TL'lik ödemenin 8.5 milyarını ise internetten yapılan kartlı ödemeler oluşturuyor. Böylelikle yukarıda da belirttiğimiz üzere internetten yapılan kartlı ödemelerin toplam kartlı ödemeler içindeki payı da yüzde 15'e çıkıyor. 2016'nın Mayıs ayında ise internetten yapılan kartlı ödemelerin toplam içindeki payının yüzde 11 seviyelerinde olduğunu ve 5.8 milyar TL ödeme yapıldığını da ekleyelim.

İnternetten yapılan kartlı ödemelerin sektörel dağılımına bakacak olursak. Yüzde 15 büyüklüğünde bir paya sahip olan 1 milyar 294 milyon TL ödemenin kamu ve vergi için yapıldığını görüyoruz. İkinci sırada ise yüzde 13'lük bir pay ile hava yolları yer alıyor. Toplamda 1 milyar 139 milyon TL ödeme yapılan hava yollarını ise elektronik eşya, seyahat acenteleri ve hizmet sektörü takip ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.