Freshly, Nestlé liderliğinde 77 milyon dolar yatırım aldı

Freshly, Nestlé liderliğinde 77 milyon dolar yatırım aldı

Talebe göre sağlıklı yemek dağıtımı yapan Freshly, Nestlé liderliğinde 77 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı. Girişimin bugüne kadar aldığı yatırım miktarını 107 milyon dolara çıkaran seri C yatırımı, Insight Venture Partners, White Star Capital ve ighland Capital Partners katılımıyla gerçekleşti. ABD menşeili girişimin yatırım turuna Nestlé de ABD birimiyle katıldı.

Freshly, Türkiye'de Meal Box, Sağlıklıyemek.co ya da Rafinera gibi örneklerini gördüğümüz yemek dağıtım servisleriyle (ya da yemek kiti servisleri) ortak birçok özellik içeriyor. Kullanıcılarına gluten ve yapay şeker muhteva etmeyen sağlıklı yemekler sunma iddiasındaki Freshly, bu yemekleri buzdolabında bir süre saklanmaya hazır şekilde sunuyor. Haftalık 4 ila 12 porsiyon arasında yemek seçerek oluşturduğunuz siparişinizin tamamı tek seferde dağıtılıyor. Yapmanız gereken, teslim edilen ürünleri buzdolabında bekletip, sırası geldikçe ısıtıp tüketmek. Freshly'nin fiyatları 50 ila 108 dolar arasında değişiyor yani yemek masrafı her bir yemek için yaklaşık 9 dolara kadar düşüyor.

Freshly bu yıl 8 milyon yemek kiti dağıtmayı planlıyor

2015'te kurulan Freshly, ürünlerine olan talebin her geçen gün arttığını söylüyor. Bu yıl 8 milyon adet yemek kiti dağıtımı yapacağını ön gören Freshly, Nestlé yatırımıyla artan talebe cevap vermeyi umuyor. Yatırımın bir hedefi de girişimin ABD çapında genişlemesini desteklemek.

Dünyanın en büyük gıda şirketlerinden Nestlé açısından bir ilk olmasıyla da dikkat çeken yatırımı, farklı gıda devlerinin internet sektörüne yatırımı takip edebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.