600'den fazla gayrimenkul yayınlayan Yuvako, alıcı danışmanlığı ve yurt dışı açılımıyla büyüyecek

600'den fazla gayrimenkul yayınlayan Yuvako, alıcı danışmanlığı ve yurt dışı açılımıyla büyüyecek

Sizlere geçen yıl sonunda tanıttığımız yerli girişim Yuvako, büyük ve köklü gayrimenkul sektörüne dikkat çekici bir giriş yapmıştı. Gayrimenkul danışmanlığını dijitalleştirme iddiasıyla yola çıkan girişimin geçen 8 ayda neler yaptığını kurucularından öğrendik.

Kısaca hatırlatmam gerekirse Yuvako'nun arkasında Eniyihekim.com'u kurup geliştiren ve Docplanner'a satmayı başaran tecrübeli bir ekip var. Altay Tınar, Melih Herman, Selen Erdem ve Can Erenberk ortaklığında kurulan Yuvako, gayrimenkul alım-satımını kolaylaştırmayı hedefleyen ve bu hedefe ulaşmak için teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya çalışan bir girişim. Yuvako'daki her ilan profesyonel fotoğraflar, tanıtım videosu, komisyon oranına varıncaya kadar detaylı bilgiler ve 3 boyutlu harita ile yayınlıyor. Bu sayede alıcılar/kiracılar daha hızlı karar verebiliyor ve Yuvako da bu danışmanlıktan kendine düşen payı alıyor.

Yuvako kurucu ekibi (soldan sağa): Selen Erdem, Melih Herman, Altay Tınar, Can Erenberk

600'den fazla ilan, 140 binden fazla 3 boyutlu gezinti

Kasım ayında ilk tanıttığımızda, Yuvako'nun portföyünde 100'ün altında ilan/daire yer alıyordu. Aldığım güncel bilgilere göre bu sayı şu anda 630'a ulaşmış durumda. Bugüne kadar 5 binden fazla alım-satım talebi alan İstanbul merkezli girişim her 3 günde bir satış veya kiralama sonuçlandırıyor. Yuvako Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü (CEO) Altay Tınar, ev alımının 6 aylık bir süreç olduğunu ifade ediyor ve 5 bin kişinin satış sürecine giren önemli bir potansiyel olduğunun altını çiziyor.

Altay Tınar, Yuvako'nun en iddialı özelliklerinden biri olan 3 boyutlu gezinti özelliği de şimdiye dek 141 bin kez kullanıldığını ve bu gezintilerin fiziksel olarak yapılması halinde bir emlakçının 30 yılını alacağını da bizimle paylaşıyor.

Şu anda 24 kişilik bir ekiple yoluna devam edenn Yuvako, kendi sitesindeki teknoloji kullanımı ve içerik sunumuyla farklılaşsa da ama büyümek için sadece bunun yeterli olmadığını biliyor. Sahibinden, Hürriyetemlak, Emlakjet, Milliyetemlak ve Zingat üzerinden de ilanlarını yayınlayan Yuvako, Altay Tınar'ın paylaştığı bilgilere göre bu sayede her ay 4 milyon kişiye ulaşıyor.

Yurt dışında satışlara başlandı

Kurucu ortaklardan Altay Tınar, Yuvako ekibinin kişi başına 12,1 sözleşmeli mülk (bir evin tek yetkili satıcısı olmak) alır hale geldiğini söylüyor ve klasik emlakçılar için bu rakamın ayda yaklaşık 1-1,5 adet olduğunu aktarıyor. Tınar, yurt dışına adım attıklarını ve Türkiye dışında, Miami, Lizbon, Kıbrıs ve Tel Aviv'de ev satışına başladıklarını söyleyerek şu bilgileri paylaşıyor;

Yerli yatırımcıların yurt dışındaki gayrimenkul taleplerine hedef bölgede yerleşik & lisanslı uzmanlar ile cevap veriyoruz. Yatırımcıların yoğun ilgisi var. Bunun öncelikli nedeni örneğin İstanbul'da 28-30 yıl arasında değişen yatırım amortisman sürelerinin Miami'de 11-13 yıl olması. Özellikle dolar ile kira gelirleri oluşu da ayrı bir avantaj. Portekiz'in de 350bin euroluk bir gayrimenkul yatırımı yapana oturma izni anlamına gelen Golden Visa veriyor oluşu burayı yatırımcının gözünde çekici hale getiriyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Miami'den 3 gayrimenkul sattık. Rakamlarımızı arttırarak ve yeni şehirler ekleyerek devam ediyoruz.

Alıcı Danışmanlığı sektördeki sıkıntıları çözer mi?

Haziran ayında Alıcı Danışmanlığı Hizmeti'ni tanıtan Yuvako'nun Pazarlamadan Sorumlu Kurucu Ortağı Can Erenberk de gayrimenkul dikeyinin halen önemli sorunlara sahip olduğunun altını çiziyor. Yuvako'nun bu sorunlar karşısındaki tavrını sorduğumuzda ise şu yanıtı veriyor;

Emlakçı ile yaşanan memnuniyetsizliklerin çok büyük oranda alıcı tarafında yaşandığını gördük. Bunun nedeni, klasik emlakçının genelde ev sahibinden yana oluşu diyebiliriz. Portföyündeki sınırlı sayıdaki evi bulduğu her alıcıya güzel gösterip satma çabası çoğu zaman alıcının zararı ile sonuçlanmakta. Hayatının en önemli yatırım kararlarından birini veren alıcının hata yapmasını engellemek için Yuvako'da alıcı odaklı ve teknolojiden faydalanan bir danışmanlık sistemini devreye soktuk. Alıcımızın istediği evleri uzman gözüyle inceleyip, bağımsız değerleme raporlarından ve piyasa verilerinden faydalanıyoruz. Ev sahiplerinin ve emlakçıların elindeki evlerin gerçek değerini araştırıp, doğru fiyat konusunda onlar ile alıcımız adına görüşüyoruz, gerekirse pazarlık ediyoruz. Alıcının tüm ihtiyaçlarını anlayıp ona göre çalışan, ona zaman ve para kazandıran bir sistem. Bu hizmetlerin tamamı, arka planda geliştirdiğimiz yazılım ve teknolojilere dayanıyor.

Türkiye'de başarılı bir çıkış yaptıktan sonra yenilikçi girişimler peşinde koşan girişimcilerin sayısı çok fazla değil. Yuvako hem bu açıdan hem de hedeflediği pazar açısında oldukça dikkat çekici bir girişim. Zira hem büyük bir potansiyele doğru ilerliyor hem de sektörde yeni bir renk getiriyor. Finansal tarafa baktığımızda ise öz sermayeyle ilerleyen Yuvako, şimdiye dek 100'e yakın ticari işleme aracılık etmiş ve geçtiğimiz ay 10 milyon TL'lik işlem hacmini geçmeyi başarmış. Bakalım bu grafiğik önümüzdeki dönemde nasıl değişecek ve muhtemel bir yatırım turunda Yuvako'nun değerlemesi nasıl olacak...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.