Pazar araştırmalarını dijitalleştiren Adgager, yıl sonunda 100 araştırmaya ulaşmak istiyor

Pazar araştırmalarını dijitalleştiren Adgager, yıl sonunda 100 araştırmaya ulaşmak istiyor

Kurumsal firmaların pazar araştırmalarını dijitalleştirmek isteyen Adgager, müşterilerine detaylı hedefleme imkanlarıyla cevap başına ödeme yapabilecekleri bir platform sunuyor.

Bugüne kadar Kütahya Seramik ve Hepsiburada gibi markalarla çalışan girişimin bünyesinde 20 bine yakın gager yani araştırmalara katılan kullanıcı bulunuyor. 26 pazar araştırmasına aracılık eden Adgager'ın saatte bin yanıt toplama ve 2 bin kişilik araştırmayı raporlama dahil 5 iş gününde tamamlamak gibi başarıları bulunuyor.

2016 yılı sonlarında hayata geçen ve Telos Angels ile Trangels'dan tohum yatırım alan Adgager, Umut Vural tarafından kurulmuş, kurucu ekibe daha sonra Besim Vatan da katılmış.

Adgager, markalar için 800 binden fazla yanıt toplamış

Kullanıcılarının pazar araştırmalarına katılarak elde ettikleri geliri nakde çevirmesine olanak tanıyan platform, bunun dışında eğitim, yurt dışı seyahat ya da bağış yapma gibi seçenekler de sunuyor. Marka tarafındaysa ücretlendirmeyi tamamen verilen yanıtlar üzerine kuran Adgager, örneğin Facebook'un reklam verme sürecindeki şeffaflığı ve gücü markalara sunmak istiyor.

Kendi içinde olabildiğince otomatize bir platform olmaya çalışan Adgager'da işleyiş kabaca şu şekilde: Kullanıcı adı ve şifreleriyle panele giriş yapan markalar, araştırma için gereken soru ve görevleri yüklüyor, sonrasında demografik hedefleme yapıyor. Eşleşen kullanıcılara e-posta yoluyla araştırma hakkındaki detaylar gönderiliyor ve sonuçlar da yine aynı panelde detaylı şekilde markaya sunuluyor.

Kısa bir süre içinde mobil uygulamalarını da çıkarmaya hazırlanan Adgager, markalara gerçek zamanlı veri aktarımı (yani proje takibi) da yapabiliyor. Bunun dışında bugüne kadar 26 araştırma projesinde 114 soru soran Adgager, bunlara 786 bin 833 yanıt toplamayı başarmış.

Adgager'dan Umut Bey'le konuştuğumuzda sayıları 20 bine yaklaşan kullanıcıların ek gelir elde etmek dışında pazar araştırmalarına katılarak izledikleri veya kullandıkları ürünlerde söz sahibi olma motivasyonunun da ağır bastığını öğrendik. İlerleyen dönemde yurtdışına açılmayı da düşünen girişimin hem ülkemizde hem de yurtdışında çeşitli rakipleri bulunuyor.

Hem kurumsal satış hem de komünite oluşturmak gibi iki ayrı konuda uzmanlaşması gereken Adgager hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.