Yeni Google Pixel modellerini LG üretebilir

Android ekosisteminin öncü akıllı telefonlarından Pixel’in yeni modellerini LG üretebilir. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Google Pixel ve Pixel XL modellerini HTC üretmişti. İlk etapta Pixel ailesinin 3 yeni modeli ile karşımıza çıkacağı konuşulsa da gelen yeni sızıntı üçüncü modelden vazgeçildiği ve geçtiğimiz yıl da olduğu gibi iki yeni model tanıtılacağı yönünde.

Google’ın LG’yi tercih etmesinde ise iki ana neden bulunuyor. Bu nedenlerden ilki HTC’nin tedarik ve üretim konularında sorun çıkarmış olması. İkincisi ise Google'ın LG üretimi esnek OLED panellere yatırım yapmak istemesi. Bu, haliyle, yeni Pixel modelleri nin esnek OLED ekranlarla karşımıza çıkabileceği anlamına geliyor.

Pixel XL'in yerine Taimen

Yeni Pixel modellerinin teknik özellikleriyle ilgili pek bir bilgi bulunmasa da modellerin taimen ve walleye kod adlarına sahip olduğunu biliyoruz. Taimen ailesinin büyük üyesi Pixel XL'in yerini alırken walleye'nin ise Pixel modelinin yeni versiyonu olması bekleniyor.

Sızdırılan bilgilerde sadece taimen modelinin LG tarafından üretileceğinden bahsedildiğini de ekleyelim. Kısacası Google bir sürpriz yaparak walleye modeli için başka bir üretici ile de anlaşabilir. Son olarak LG'nin Pixel modellerini üretecek olmasının Google ile LG'nin ilk iş birliği olmadığını da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse LG, önceki dönemlerde karşımıza çıkan Nexus 4 ve Nexus 5 modellerinin de üreticisi konumundaydı.

https://www.youtube.com/watch?v=Rykmwn0SMWU

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.