Gezginler için Asya'ya özel 8 mobil seyahat uygulaması

Gezginler için Asya'ya özel 8 mobil seyahat uygulaması

Seyahat ederken hayat kurtaran mobil uygulamalar listesi yapmaya kalksak sanırım 256 GB hafızalı bir telefon dışında telefon işimizi görmez çünkü o kadar çok farklı alana odaklanmış uygulama var ki, hangi birini indireceğinizi bilemiyorsunuz. 2 gün sonra Malezya'ya gidiyorum ve muhtemelen birkaç ay boyunca Asya kıtasını gezeceğim. Bu nedenle Asya kıtasına özel uygulamalar bulmak benim için hayat kurtarıcı olacak, sizler içinse buraya gelmeden göz atmanızda fayda sunacaktır. Sizin de böyle bir planınız varsa dilini bilmeyi bırak alfabesini bile anlamadığınız Asya ülkelerinde bu uygulamaları indirin mutlaka.

View this post on Instagram

Do it your way! I did it my way. 😎

A post shared by Burak Budak (@burakbudak) on

Hotel Quickly

Asya ülkelerine odaklanmış Hotel Quickly sayesinde indirimli uçak biletlerinden lüks otel rezervasyonlarına kadar bir çok farklı kategoride aradığınızı bulabilirsiniz. Ayrıca son dakika rezervasyonları ile oldukça iyi indirimler yakalama şansınız bulunuyor.

Waygo

Google'ın çeviri hizmeti çok değerli. Aynı zamanda kullanabildiğimiz görsel çeviri hizmeti de var fakat sadece Çince, Japonca ve Korece için özelleştirilmiş bir uygulama arıyorsanız Waygo işinizi çözecektir. Oldukça basit bir kullanımı var. Menü veya tabelada yazan yazıyı kameranıza gösterin ve uygulama size çevirilmiş halini göstersin. Yorumlara bakılırsa oldukça iyi çalışıyor.

Zomato

Zomato sadece Asya ülkeleri için çalışan bir uygulama değil fakat özellikle Hindistan, Filipinler, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerde çok yoğun kullanılıyor ve oldukça iyi öneriler sunuyor. Türkiye'de de hizmet verdiği için yabancı değilsinizdir, eğer yeme-içme merakınız varsa çok iyi deneyimler bulabilirsiniz.

Traveloka

Bir nevi sadakat programı ile diğer sitelerden farklılaşmaya çalışan Traveloka %40'a varan oranlarda uçak bileti alışverişinizden puan ve skor biriktirmenizi sağlıyor ve bu birikimlerinizi birçok farklı otel veya uçak bileti alışverişinizde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Asya kıtasına özel ucuz uçuş sağlayan firmalardan da bilet alabiliyorsunuz.

Klook

Sanırım benim en çok kullanacağım uygulamalardan biri Klook olacak çünkü Asya ülkelerinde mutlaka deneyimlemeniz gereken ve muhtemelen kendi başınıza katılmak isterseniz çok daha pahalıya mal olacak deneyimleri uygun fiyatlara bu uygulamadan bulabiliyorsunuz. Yemek turları, şehir turları, kültür ve tarih turları gibi bir çok farklı kategoride şehir ve ülke bazlı aktiviteler. Satın almasanız bile neler yapabileceğinizi görmek açısından güzel.

Jet Lag

Çok sık seyahat ediyorsanız eğer bir süre sonra zaman farkları dolayısıyla günleriniz ve uyku düzenleriniz birbirine girebiliyor. Jet Lag Rooster uygulaması size hangi saatlerde uyuyup hangi saatlerde uyanmanız gerektiğini, ipuçları ve farklı bilgilerle sunuyor ve yerel saat dilimine ayak uydurmanıza yardımcı oluyor.

Hong Kong Rehberi 

Hong Kong Turizm Kurulu tarafından hazırlanan bu site ve uygulama, Hong Kong özelinde en yeni aktiviteleri, butik otelleri ve güvenle gezilecek yerleri içeriyor. Ne kadar çok karıştırırsanız o kadar çok farklı şey bulacaksınız.

Grab

Güneydoğu Asya'nın Uber'i diyebileceğimiz Grab, Endonezya, Malezya, Myanmar, Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam'da taksi, motorsiklet, özel araç veya paylaşımlı otobüs gibi bir çok farklı taşımacılık hizmeti sunuyor. Özellikle yüksek fiyatlar ödeyerek yerel taksileri kullanmak istiyorsanız tercih sizin bu tür uygulamalarda en azından dolandırılmadığınızı biliyorsunuz.

Tokyo rehberi 

Tokyo'nun bilinen turistik yerleri ve aktiviteleri yanında bir çok bilinmeyen veya az bilinen yer hakkında da bu uygulama aracılığıyla bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca toplu taşıma konusunda detaylı bilgi ve çevirim dışı çalışan harita uygulaması da oldukça işinize yarayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.