Uygun fiyatlı uçak bileti dikeyinin bilinen oyuncularından biri olan Turna, bu yıl sonunda yurt dışına açılıyor.
Kasım 2014'te Dr. Abdulkadir Kırmızı öncülüğünde kurulan Turna, uygun fiyatlı uçak bileti araması yapabildiğiniz bir web sitesine ve mobil uygulamalara sahip. Üstelik sadece fiyat karşılaştırma yapmakla kalmıyor; kullanıcılarının işlem yaptıkça puan kazanmasını ve kredi kartı puanlarıyla bilet alınabilmesini de sağlıyor. Kısacası uçak bileti dikeyinde genç bir girişim olan Turna, bu dikeyde genç ama iddialı girişimler kategorisinde yer alıyor.
1 milyondan fazla bilet sattı
Turna Kurucusu ve Genel Müdürü Dr. Abdulkadir Kırmızı'dan aldığım bilgilere göre Turna, 2017 yılının ilk beş ayında, geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat daha fazla satış gerçekleştirmiş. Bugüne dek 1 milyondan fazla (tam olarak 1.079.312) uçak bileti satan girişim, şu anda 33 kişilik bir ekiple hizmet veriyor ve 2017 sonunda yıllık 1 milyon bilet satışına ulaşmayı hedefliyor.
Sadakat programıyla farklılaşıyor
Yukarıda da bahsettiğim gibi Turna’yı rakiplerinden farklı kılan özellikler biri uçuşların daha indirimli veya bedava olmasına olanak sağlayan sadakat sistemi, tüm kredi kartı puanlarının üyelik hesabında biriktirilip uçak bileti için değerlendirilebilmesini mümkün kılan Turna, iptal ve değişiklik işlemlerinin internetten yapılabilmesini ve yıl boyunca en ucuz biletlerin görülebilmesini de sağlıyor. Turna müşterileri daha çok bilet satın aldıkça daha çok kazanıyor.
Otorento.com'un da kurucu ortağı olan Dr. Abdulkadir Kırmızı, Turna’nın tamamen kendi bünyesinde geliştirdiği bu özelliklerin henüz başlangıç olduğunu ve özellikle daha ucuz uçak bileti sunabilmek için üniversitelerle iş birliği içinde devam eden projeleri olduğunu da dile getiriyor ve 31 Mayıs 2017 itibarıyla şu rakamları paylaşıyor;
- Dağıtılan Turna Puan: 1.230.946 TL
- Kredi Kartından Çevrilen Puan: 756.148 TL
- Bedava veya indirimli uçak bileti satın almada kullanılan Turna Puan: 1.169.407 TL
Ziyaretçilerin yüzde 60'ı mobilden
Geçtiğimiz dönemde mobil uygulamalarını öne çıkaran yeni reklam filmi ile sıçrama yapmak isteyen Abdulkadir Kırmızı, Mayıs sonu itibariyle 100.000’nin üzerinde mobil uygulama indirildiğini ifade ediyor. Aldığım rakamlara göre ziyaretçilerin yüzde 60'ı mobilden gelirken satışların yüzde 40'ı mobil uygulama ve mobil web üzerinden gerçekleştiriliyor.
Turna Almanya'da da uçacak
Önümüzdeki dönemde mobil uygulamalara daha fazla ağırlık vereceğini öğrendiğimiz Turna, bir yandan da yurt dışı açılımını Almanya ile başlatmak istiyor. 2017’nin son çeyreğinde Turna.de markasıyla Almanya pazarına girmeyi hedefleyen girişim Türkiye'deki bilinirliğini Türklerin yoğun olarak yaşadığı Almanya'ya da taşımak istiyor.
Uçak bileti dikeyinin önemli ve bir o kadar hareketli olduğu malum. Turna'nın da gerek sunduğu özellikler gerekse kullanıcı deneyimi açısından dikkat çekici bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Girişimin 2017 hedeflerini tutturup tutturmayacağını ise yıl sonunda hep birlikte göreceğiz.
Hezarfen'in Torunları Bedava Uçuyor!Bizde bedava uçmak aile geleneği! İndir Turna App'i, al sana ucuz uçak bileti...
Google Play: http://bit.ly/GooglePlayTurnacom iTunes: http://bit.ly/iTunesTurnacom
Gepostet von Turna.com am Dienstag, 9. Mai 2017